Australië

AUSTRALIE

Australië kiest opnieuw in tv-show voor Songfestival 2022

Het nieuwe Songfestivalseizoen komt er alweer bijna aan, bij sommigen stijgt de koorts misschien alweer en ook de deelnemende omroepen zijn volop bezig met de voorbereidingen. Zo heeft de Australische omroep SBS bekendgemaakt dat het de kandidaat voor 2022 opnieuw in de tv-show Australia Decides zal kiezen, op zaterdag 26 februari.

In 2019 werd die show voor het eerst georganiseerd, nadat de omroep eerder intern de artiest koos. In 2020 werd Montaigne gekozen door het publiek, door de annulatie van het festival kreeg zij dit jaar, weliswaar vanop het thuisfront en met een live on tape optreden, alsnog haar kans. Nu krijgt het Australische publiek het dus weer voor het zeggen. Dami Im had op het podium van de show in 2020 laten weten dat ze het jaar nadien haar kans zou wagen, benieuwd of ze dat in 2022 zal doen in plaats van dit jaar. De show zal opnieuw gepresenteerd worden door Joel Creasey en Myf Warhurst.

Junior Eurovision

Of Australië deelneemt aan de Junioreditie van het festival in Parijs eind december van dit jaar, is nog afwachten. De deelnemende omroep ABC heeft laten weten geen kandidaat te sturen omwille van de nog heersende coronapandemie. SBS krijgt zo de kans na 2015 en 2016 nog eens deel te nemen.

Advertentie