Australië

AUSTRALIEROTTERDAM 2021

Australische Montaigne komt niet naar Nederland

De Australische omroep SBS brengt ons het droevige nieuws dat het door lokale restricties niet mogelijk is om naar Nederland af te reizen. Montaigne zal dus vanaf haar thuisland deelnemen door middel van haar op voorhand opgenomen optreden.

Josh Martin, delegatiehoofd:

Australië omarmt het Songfestival al meer dan 35 jaar op SBS, en onze genegenheid en opwinding voor de wedstrijd is blijven groeien sinds onze eerste deelname in Wenen in 2015. In 2021 zal Australië opnieuw deelnemen aan ’s werelds grootste muziekfeest, maar dit keer zal onze artiest, Montaigne, optreden vanuit Australië. Na een uitgebreide evaluatie heeft SBS besloten dit jaar geen Australische delegatie en artiest naar Rotterdam te sturen. We kwamen tot deze moeilijke beslissing na het overwegen van de uitdagingen van de aanhoudende pandemie, inclusief de vele factoren die betrokken zijn bij het reizen van en naar het evenement vanuit Australië. SBS en Montaigne waarderen de voortdurende steun van de European Broadcasting Union voor de deelname van Australië aan het evenement, en hun toewijding om ervoor te zorgen dat Eurovisie doorgaat te midden van de uitdagingen die COVID-19 met zich meebrengt. Ook de omroep moet gefeliciteerd worden met het uitstekende werk dat wordt verzet om dit jaar een succesvol Songfestival te creëren. We werken met hen samen om te helpen bij het creëren van een gedenkwaardige en succesvolle uitzending. In de ware Australische geest zal Montaigne dit jaar nog steeds fel concurreren in het evenement met haar opbeurende en krachtige anthem ‘Technicolour’, dat Europa zal verrassen en verrukken, en iedereen zal laten zien dat we erin zitten om het te winnen. We zijn verheugd om terug te zijn en kijken ernaar uit om Europa het allerbeste te laten zien!

Montaigne, kandidaat 2020/2021:

Natuurlijk doet het pijn dat ik twee jaar op rij niet kan deelnemen aan het Songfestival. Mijn partner en ik waren aan het bespreken met welke videogames we tussen de repetities voor het laatste evenement in een hotelkamer in Rotterdam zouden bunkeren, en we waren er enthousiast over. Ondanks die teleurstelling is het nog steeds een enorm voorrecht om twee jaar op rij deel te mogen nemen aan dit festival. Ik heb twee nummers kunnen insturen waar ik enorm trots op ben en die belangrijke dingen voor mensen hebben betekend. Ik ben nog steeds absoluut enthousiast dat ik ‘Technicolour’ dit jaar kan presenteren, in welke vorm mijn laatste optreden ook mag komen! Het is zo’n mooi feest en zelfs een pandemie krijgt het niet klein!

Martin Österdahl, uitvoerend producent EBU:

Helaas kunnen we Montaigne in mei niet verwelkomen in Rotterdam. We begrijpen echter de unieke uitdagingen voor de hardwerkende Australische delegatie die tot het einde hun best heeft gedaan om hun aanwezigheid in Nederland mogelijk te maken. We zijn blij dat we ze nog steeds kunnen laten concurreren met de andere 38 deelnemers dankzij de ‘live-on-tape’ opname van Montaignes nummer ‘Technicolour’. Australië heeft altijd diversiteit, opwinding en energie gebracht op het Songfestival en ondanks dat hun team dit jaar ver weg is, zullen ze ons in Rotterdam nauw aan het hart liggen.

Advertentie