Australië

AUSTRALIELISSABON 2018

Dan toch geen nationale voorronde in Australië, opnieuw interne beslissing

Australische omroep SBS Australia heeft de plannen om een nationale voorronde op poten te zetten aan de kant geschoven. Toch voor 2018. De omroep gaat opnieuw, samen met een productiebedrijf, zelf zoeken naar een geschikte vertegenwoordiger om het land te verdedigen als vierde Australische Songfestivalinzending.

Geen grootse voorronde dus. Dat laat SBS Australia weten via een verklaring. Ze gebruiken dezelfde selectiemethode als de drie voorgaande keren: samen met productiebedrijf Blink TV hebben ze gesprekken met platenmaatschappijen. Momenteel zijn ze bezig om potentiële artiesten op een shortlist te plaatsen om zo één naam te selecteren. Dat systeem leverde het land al drie keer succes op, want ze haalden zowel in 2015, 2016 als in 2017 de top tien. Het is niet bekend wanneer er een onthulling van de Australische inzending komt.

Fans teleurgesteld 

Sommige fans van het Songfestival zijn teleurgesteld over de interne selectie. Zij hadden gehoopt op een nationale voorronde op televisie, een idee waar ze bij de omroep zelf ook mee spelen. Paul Clarke vertelde enkele maanden geleden aan onze collega’s van EscDaily.com dat er plannen zijn om een nationale selectie op televisie te houden. Ze zijn down under fan van de Zweedse selectiemethode. Misschien in 2019?

Advertentie