Australië

AUSTRALIEMALMO 2024

Electric Fields met ‘One Milkali (One Blood)’ voor Australië op Songfestival 2024

Ook de Australische deelnemer aan het 68e Eurovisiesongfestival is bekend! Electric Fields zal met het nummer One Milkali (One Blood) aantreden tijdens de eerste halve finale op 7 mei.

De bekendmaking van de intern geselecteerde artiest vond plaats via de Australische omroep SBS. Het nummer met de titel One Milkali (One Blood) werd vervolgens ook uitgebracht via het officiële YouTube-kanaal van het Eurovisiesongfestival.

Beluister hier het nummer

play

Electric Fields

Het muziekduo Electric Fields bestaat uit een zanger en producer en werd opgericht in 2015. In 2019 probeerde Electric Fields eerder deel te nemen aan het Songfestival. Het duo waagde een poging in de Australische preselectie met het nummer 2000 and Whatever. Hiermee bereikten ze de tweede plek achter winnares Kate Miller-Heidke, die naar het festival mocht afreizen.

Het nummer

De song One Milkali (One Blood) bevat het Yankunytjatjara, een Aboriginal taal. Het nummer omschrijft de droom van een wereld waarin iedereen verenigd is, aldus het duo.

Australië op het Songfestival

In 2024 zal Australië al voor de negende keer deelnemen, de geannuleerde editie van 2020 niet meegerekend. Het beste resultaat was in 2016, met een tweede plaats voor Dami Im. Vorig jaar nog werd Voyager negende in de finale, nadat de groep zijn halve finale had gewonnen.

In de komende editie mag Australië aantreden tijdens de tweede helft van de eerste halve finale op 7 mei.

Advertentie