Australië

AUSTRALIELISSABON 2018

Jessica Mauboy voor Australië naar Songfestival 2018

Zangeres Jessica Mauboy zal Australië voor de tweede keer vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Na een oefenronde in 2014 als pauze-act, mag ze zich volgend jaar aan het échte werk wagen.

Omroep SBS stuurt voor de vierde keer een kandidaat naar het Songfestival vorig jaar, maar de carrière in de wedstrijd van het land Down Under startte een jaar voorheen al. In 2014 mocht Australië tijdens de tweede halve finale ook een inzending afvaardigen, maar dan enkel als ludiek bedoelde interval act. Een jaar later nodigde de EBU de SBS uit om daadwerkelijk deel te nemen. Dezelfde zangeres die in 2014 het originele Down Under bracht, werd nu intern geselecteerd om als deelnemende kandidate opnieuw naar het Songfestival af te reizen. Het nieuws werd bekendgemaakt via Twitter:

De song voor Lissabon zal achter gesloten deuren worden gemaakt en later worden voorgesteld. Australië heeft de zesde kandidaat voor het ESF 2018 bekendgemaakt, na Azerbeidzjan, Finland, België, Nederland en Oostenrijk dat eerder al deden. Bekijk hieronder de pauzeact die Mauboy verzorgde tijdens het Songfestival 2014 in Kopenhagen:

play

Advertentie