Australië

AUSTRALIE

Voorronde Australië: dit zijn de eerste namen

Tien artiesten zullen hun kans wagen in de allereerste Songfestivalvoorronde van Australië. De eerste vier namen zijn intussen bekend gemaakt. Eén daarvan scoorde onlangs een gigantische hit.

Groep Sheppard (foto), singer-songwriter Kate Miller-Heidke, electro-duo Electric Fields, en Australia’s Got Talent winnaar Mark Vincent willen naar Tel Aviv en nemen daarom deel aan voorronde Eurovision – Australia Decides. Later volgen nog zes namen. In totaal zijn er dus tien kandidaten.

De naam van Sheppard klinkt bekend in de oren. De groep had recent een grote hit beet met Geronimo. Dankzij dat succes geven ze zelfs verschillende optredens in Europa. 10,11 en 12 december geven ze drie optredens in Nederland. Vrijdag 14 december staan ze in de AB in Brussel.

play

De tien kandidaten (2/12):

  1. Sheppard
  2. Electric Fields
  3. Kate Miller-Heidke
  4. Mark Vincent
  5. ?
  6. ?
  7. ?
  8. ?
  9. ?
  10. ?

Finale op 9 februari 2019

Op zaterdag 9 februari volgend jaar wordt de liveshow Eurovision: Australia Decides gehouden vanuit het Gold Coast Convention and Exhibition Centre. Net als op het Songfestival komt er een generale repetitie de avond voor de liveshow, waarin een Australische jury meestemt voor vijftig procent van het puntentotaal. De andere helft komt van het publiek via televoting.  Myf Warhurst en Joel Creasey, de Australische commentatoren op het festival, presenteren de show.

First artist announcement for Eurovision – Australia Decides

The news is out! Kate Miller-Heidke, Sheppard, Mark Vincent and Electric Fields Music will be taking the stage at Eurovision – Australia Decides.More artists announced soon… #Eurovision #AusDecides

Geplaatst door SBS Eurovision op Zondag 2 december 2018

Advertentie