Australië

AUSTRALIE

Voorronde Australië: dit zijn ze alle tien!

Tien artiesten zullen hun kans wagen in de allereerste Songfestivalvoorronde van Australië. De eerste zeven namen zijn intussen bekend gemaakt. Eén daarvan scoorde onlangs een gigantische hit.

Groep Sheppard, singer-songwriter Kate Miller-Heidke, electro-duo Electric Fields, en Australia’s Got Talent winnaar Mark Vincent willen naar Tel Aviv en nemen daarom deel aan voorronde Eurovision – Australia Decides.

RuPaul’s Drag Race

Op 18 december werden pop-artiest Aydan, nieuw talent Leea Nanos en popululaire dragqueen en ex-deelnemer van RuPaul’s Drag Race Courtney Act (foto) toegevoegd aan de deelnemerslijst. Van die laatste is de inzending al bekend: Fight for Love.

Eindelijk zijn de laatste drie namen bekend gemaakt. Winnaar van The Voice Australia, Alfie Alcuri, zangeres Ella Hooper en Tania Doko vervolledigen het rijtje.

Ook de naam van Sheppard klinkt bekend in de oren. De groep had recent een grote hit beet met Geronimo. Dankzij dat succes geven ze zelfs verschillende optredens in Europa. 10,11 en 12 december geven ze drie optredens in Nederland. Vrijdag 14 december staan ze in de AB in Brussel.

play

De tien kandidaten (19/12):

Deelnemer(s)Nummer
Courtney ActFight for Love
Sheppard?
Kate Miller-Heidke?
Electric Fields2000 and Whatever
Mark Vincent This Is Not the End
AydanDust
Leea NanosSet Me Free
Alfie AlcuriTo Myself
Ella Hooper?
Tania Doko?

Finale op 9 februari 2019

Op zaterdag 9 februari volgend jaar wordt de liveshow Eurovision: Australia Decides gehouden vanuit het Gold Coast Convention and Exhibition Centre. Net als op het Songfestival komt er een generale repetitie de avond voor de liveshow, waarin een Australische jury meestemt voor vijftig procent van het puntentotaal. De andere helft komt van het publiek via televoting.  Myf Warhurst en Joel Creasey, de Australische commentatoren op het festival, presenteren de show.

Advertentie