België

BELGIE

28 februari voorstelling Belgisch Songfestivalliedje 2019

Nog een maandje wachten en dan weten we hoe het lied van Eliot en Pierre Dumoulin klinkt. Op de website van RTBF staat te lezen dat de bekendmaking van het Belgische liedje voor het komende Songfestival volgt op donderdag 28 februari.

De omroep van Franstalig België communiceerde natuurlijk ook over de loting van België. 14 mei moet Eliot aan de bak. Op 28 februari komen we te weten met welk lied dat zal zijn. Dat staat onderaan het artikel over de indeling van de halve finales. Net zoals bij Sennek, Blanche en Loïc Nottet komt er een speciale persconferentie waarop het Belgische team de hele inzending voorstelt. Hopelijk lekt het lied niet vroegtijdig, zoals bij Sennek het geval was.

Wat weten we al over dat lied?

Om op bovenstaande tussentitel te antwoorden: bitter weinig. Volgens ons heet de inzending Wake Up en is dit de eerste uitleg van Eliot: ‘We hebben de thema’s van het lied samen besproken. Wake Up is een oproep aan de jeugd om de staat van de wereld te verbeteren en om zich te mobiliseren in naam van de vrede. We willen een positieve boodschap overbrengen.’ Binnen maand weten we het met zekerheid.

Advertentie