België

BELGIEROTTERDAM 2021

Alex Callier wil met nieuw nummer naar Songfestival 2021

Volgens Alex Callier zal het moeilijk zijn om volgend jaar met Release me van Hooverphonic naar Rotterdam te trekken, omdat die muziek volgend jaar ‘oud’ zal klinken. De band heeft ook gereageerd op de afgelasting van het Eurovisiesongfestival. Net als de VRT, via haar woordvoerder. Hij zegt dat Waalse omroep RTBF ook zal betrokken worden om afspraken te maken voor volgend jaar. Want ons land heeft een beurtrol tussen Vlaanderen en Wallonië. Met andere woorden: het is op dit moment niet helemaal zeker dat Hooverphonic überhaupt onze kandidaat blijft.

Veel fans en liefhebbers van de liedjeswedstrijd vragen zich af wat Hooverphonic volgend jaar van plan is. Blijft de groep onze Belgische kandidaat en zo ja; met welk nummer? Callier, de frontman van Hooverphonic is duidelijk: als hij mag, wil hij liever met een nieuw liedje ons land vertegenwoordigen in Rotterdam. Want de muziek zal al ‘te oud’ klinken volgend jaar. Over het uitstellen zegt hij:

Ze hebben het EK Voetbal en de Floraliën ook al uitgesteld, ik was niet verbaasd toen het nieuws kwam. Met duizenden samenkomen nu mag gewoon niet. Het is spijtig, maar het is niet het einde van de wereld. In donkere tijden kan entertainment net wat verlichting brengen, maar dat zal op een andere manier moeten dan met concerten of grote shows zoals het Songfestival.

De drie leden van Hooverphonic sturen ook samen een verklaring uit:

Natuurlijk vinden we dit heel jammer maar in de huidige situatie is de beslissing van de EBU perfect te begrijpen want de wereldgezondheid en veiligheid gaan uiteraard voor. We wensen iedereen veel sterkte en willen vooral ook alle mensen bedanken die elke dag opnieuw hun eigen leven op het spel zetten om anderen te helpen.

Gesprekken met RTBF nodig

Hans Van Goethem, woordvoerder van VRT zegt: ‘De beslissing van de EBU is geen makkelijke beslissing om te nemen, maar wel een die nodig is in de huidige omstandigheden. De verdere details van deze beslissing worden door de EBU nog uitgewerkt in de komende weken. Wij zullen met EBU, Hooverphonic en de collega’s van RTBF bekijken wat de gevolgen zijn van deze beslissing richting de editie van 2021.’

Dat de man het over de Waalse collega’s van de RTBF heeft, is lang zo gek nog niet. Want België heeft een beurtrol om een inzending naar het Songfestival te sturen. In 2021 is in principe Wallonië weer aan zet.

Advertentie