België

BELGIE

RTBF zendt speciaal songfestivalconcert uit

De RTBF gaat all the way om het nakende Eurovisiesongfestival 2017 in de aandacht te brengen. Op dinsdag 2 mei vindt in Luik een speciaal songfestivalconcert plaats, dat live wordt uitgezonden op La Une, het eerste televisienet van de RTBF.

Op dinsdagavond 2 mei gaat Les Talents chantent l’Eurovision op antenne vanaf 20.25 uur. In een twee uur-durende liveshow vanuit een Luikse televisiestudio zullen de finalisten van de Waalse versie van The Voice covers brengen van de meest gekende songfestivalklassiekers.

Daarnaast zijn er ook gastoptredens van songfestivalartiesten, uit binnen- en buitenland. Winnares Sandra Kim zal aanwezig zijn, net als Tom Dice uit 2010 en Johnny Logan, drievoudig Iers songfestivalwinnaar. Geïnteresseerden die de show live willen bijwonen kunnen tickets winnen op de website van de RTBF.

Na het concert is het nog niet afgelopen met songfestival op La Une, want nadien wordt de nieuwe documentaire Eurovisions uitgezonden. In die documentaire van het net ARTE is filmmaakster Claire Laborey te zien, die vorig jaar in Stockholm was om het songfestival te volgen als buitenstaander, maar ook op zoek gaat naar hoe politieke strubbelingen een rol spelen in de wedstrijd.

Advertentie