België

BELGIEKIEV 2017

Songpresentatie op 8 maart

De Waalse openbare omroep RTBF gaat 8 maart een persconferentie houden waarop de song zal worden vrijgegeven waarmee zangeres Blanche ons land zal vertegenwoordigen in Kiev. Dat werd bevestigd aan onze redactie. Blanche zal ook voor ’t eerst met de pers praten.

Op 22 november 2016 kwam de naam van Blanche naar buiten als Belgische songfestivalkandidate voor 2017, maar daar bleef het dan ook bij. Tot nu. Want wij kunnen nu meedelen dat er 8 maart een persconferentie zal komen waarop het lied van Blanche zal worden voorgesteld. Hetzelfde gebeurde ook met het liedje van Loïc Nottet, die song werd ook bekend gemaakt op een persbijeenkomst. Meer bepaald op 10 maart 2015. RTBF, die dit jaar instaat voor de Belgische deelname aan het songfestival, gaat dus voor dezelfde timing. Naast Blanche zal ook Pierre Dumoulin aanwezig zijn om het te hebben over zijn inbreng.

Wat weten we al over Belgische inzending?

Blanche, die in de eerste halve finale zal optreden, heeft voor haar song samengewerkt met Pierre Dumoulin, de Luikse leadzanger van de groep Roscoe. Platenlabel [PIAS] brengt het liedje uit, Ellie tekende er namelijk een platencontract. Geruchten gaan dat het om een alternatieve ballade zou gaan.

Ellie Delvaux deed al uit de doeken waarom ze ‘Blanche’ als artiestennaam koos: ‘Er heten al zoveel zangeressen Ellie! Blanche is gewoon mijn derde voornaam, zo simpel is het’, zegt ze. ‘Ik sta aan het begin van mijn carrière en ik start vanop een wit blad (‘une page blanche’ in het Frans). Ik zing dan wel in het Engels, ik wou toch graag ergens een Franse touch toevoegen. We hebben zo’n mooie taal, maar ik heb er nog nooit in gezongen. Met deze speciale artiestennaam zal er altijd een ‘Franse vibe‘ rond me hangen. En ook, ik vind Blanche heel mooi klinken. Ik wou een nieuwe en unieke naam als zangeres’, legt de jonge artieste uit.’

Ze krijgt heel veel steun van haar broer, zanger Oliver Lord.

Advertentie