België

BELGIE

Belgisch liedje voor Songfestival 2018 bekend op dinsdag 6 maart

Op dinsdag 6 maart wordt het Belgische liedje voor het Eurovisiesongfestival 2018 bekendgemaakt. Dat maakte de VRT bekend in een persbericht.

Het wordt een première in de vroege ochtend en op de radio. Het persbericht dat ons bereikte vermeldt het niet expliciet, maar naar alle waarschijnlijkheid wordt de song van Sennek voor het eerst afgespeeld in De Grote Peter van de Veire Ochtendshow, elke weekdag uitgezonden tussen 06.00 uur en 09.00 uur op radiozender MNM. Daarin was Sennek eerder al te gast om te praten over onder andere het Songfestival, en de link met Peter van de Veire als Songfestivalcommentator is evident.

Het was al langer duidelijk dat er iets broeide rond de Belgische Songfestivalinzending voor 2018. Laura ‘Sennek’ Groeseneken had eerder al op sociale media beelden van (studio)opnames geplaatst, en vandaag nog bleek dat de allerlaatste hand aan het lied gelegd wordt, waar Sennek zelf op reageerde:

Op haar verhaal op Instagram verschenen verschillende shots van opnames, waaronder het onderstaande. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om opnames voor de officiële videoclip van haar lied voor Lissabon.

Op maandag 5 maart wordt het lied al voorgesteld tijdens een persconferentie, maar het duurt nog een dag alvorens het grote publiek ermee kennis mag maken.

Advertentie