België

BELGIE

Belgische kandidaat Songfestival 2020 vanavond bekend

Vanavond wordt op Eén de kandidaat bekendgemaakt die volgend jaar de Belgische drie kleur vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.

Net als twee jaar terug koos de Vlaamse omroep voor een interne selectie van een geschikte artiest, en is ze er ook vroeg bij om het eindresultaat bekend te maken. Het Songfestival 2020 is nog ruim zeven maanden van ons verwijderd op het moment van schrijven, maar vandaag kennen we de Belgische naam al. Dat zal ook gebeuren in Vandaag, het praatprogramma op Eén van Danira Boukhriss (foto). Dat gaat volgens de televisiegids van de zender vanaf 21.54 uur op antenne, en is ook live te bekijken via VRT Nu en voor de gelegenheid ook via Facebook:

Wie stuurt België dit jaar naar het Eurovisiesongfestival? Kom het deze avond te weten in Vandaag, en via deze Facebook live!

Geplaatst door Eén op Maandag 30 september 2019

Trouwe kijkers van het praatprogramma hadden al kunnen weten dat er Songfestivalnieuws in de lucht hing, zo meldde sidekick Sander Gillis in onderstaand filmpje:

Vanmiddag vindt er aan het Atomium in Brussel een persconferentie plaats waarin de kandidaat alvast wordt bekendgemaakt aan Vlaamse journalisten. Ook Songfestival.be is hier uiteraard van de partij. De naam van onze Songfestivalhoop mag evenwel niet worden bekendgemaakt tot de bekendmaking in Vandaag op Eén.

Advertentie