België

BELGIEKIEV 2017

Blanche bovenaan de hitlijsten met ‘City Lights’

City Lights staat bovenaan de nieuwe Ultratop 50 van Vlaanderen, die nu vrijdag publiek wordt gemaakt. Songfestival.be kon de nieuwe ranglijst al inkijken. In Wallonië blijft Blanche steken op de tweede plek.

Ellie Delvaux blijft haar opmerkelijke succes in zowel het noorden als het zuiden van ons land voortzetten. In Vlaanderen staat haar single al negen weken in de hitlijst, in Wallonië acht. De voormalige vijfde positie, de piek in beide landsdelen, wordt in beide gevallen nu ook verbroken. City Lights komt helemaal bovenaan te staan in de Vlaamse Ultratop 50. Blanche haalt zo Chainsmokers en Coldplay van de toppositie af.

In de Waalse Ultratop 50 komt de Belgische songfestivalinzending op twee te staan. Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee blijkt er nog steeds een maat te sterk voor City Lights.

Buitenlands succes

Ook in het buitenland is City Lights niet onopgemerkt voorbijgegaan. Op het moment van schrijven staat de song in de top vijf van de iTuneslijsten in Armenië, België, Estland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Slovenië en Zweden. De tussenstand kun je volgen op esctracker.

Er is nog een bekende naam in de Vlaamse hitlijst. Winnaar Salvador Sobral komt piepen op nummer dertig met zijn Amar pelos dois. Van de andere songs van dit songfestival is er in zowel Vlaanderen als Wallonië geen spoor. SunStroke Project (derde in Kiev) haalt uiteindelijk ook de Ultratop in Vlaanderen. Ze komen binnen op 49.

Advertentie