België

BELGIEKIEV 2017

Zo was Blanche op de jury finale

Blanche groeit elke keer ze haar nummer brengt. In vergelijking met haar eerste repetities vorige week lijkt het net of de zangeres een volledige transformatie ondergaan heeft. Ze zingt goed, kan bewegen en brengt de timide blik goed over op het scherm. Deze prestatie tijdens de jury finale zou haar, gezien het moderne en eigentijdse nummer, alleen maar veel punten mogen opleveren.

De vorige week nog wat verlegen zangeres heeft duidelijk geleerd van haar voorgaande optredens. Ze wordt keer op keer sterker en weet nu ook de bookmakers opnieuw te overtuigen dat ze die plek in de top vijf echt wel verdient. De zang en de muziek zijn veel beter op mekaar afgestemd sinds vorige week, en daar is ongetwijfeld componist, Pierre Dumoulin, de reden voor. Zoals hij eerder aan ons toegeven had was de Belgische delegatie niet echt gelukkig met een aantal aspecten, de afstemming tussen muziek en zang was er daar een van. Zijn volhardendheid om dit aan te kaarten bij de productie van dit festival heeft vanavond duidelijk zijn vruchten afgeworpen, en daar kunnen we hem alleen maar dankbaar voor zijn.

Als Blanche nu morgen nog dezelfde mooie glimlach op haar gezicht kan toveren dan deze die ze toonde tijdens de halve finale, dan moet dit gewoonweg naar de hoogste regionen van het festival gekatapulteerd worden.

Advertentie