België

BELGIEROTTERDAM 2021 INTERVIEWS

Delegatiehoofd België Songfestival 2021: ‘Hooverphonic gaat naar Rotterdam’

Songfestival.be had een exclusief gesprek met Birgit Simal, het delegatiehoofd van de VRT voor België op het Songfestival. Ze vertelt wat de specifieke taken van een delegatiehoofd zoal zijn, maar nadien uiteraard vooral over Hooverphonic en de deelname van 2021.

Birgit Simal vertelt hoe The Wrong Place werd geselecteerd als Belgische inzending en hoe het ook voor onze openbare omroep en het zogenaamde A&R Team een verrassing was toen zangeres Luca Cruysberghs plots werd vervangen door Geike Arnaert. Het gesprek gaat ook over het al opgenomen optreden in Paleis 5 aan de Heizel én de plannen voor Rotterdam. Het is wel degelijk de bedoeling dat een afgeslankte Belgische delegatie er twee weken zal verblijven. In tussentijd mogen we nog promo verwachten, maar dat hangt af van de evolutie van de coronamaatregelen.

Tot slot licht het delegatiehoofd nog toe dat er nog niet is gesproken over de editie van 2023. Het is dus nog niet bekend of de VRT, die dan weer aan zet is, opnieuw voor een interne selectie of mogelijk weer voor een preselectie op televisie kiest: ‘Beide methodes hebben hun voor- en nadelen’, vindt Simal.

Bekijk het volledige interview hieronder:

play

Advertentie