België

BELGIEROTTERDAM 2021

Dit is de entourage van Hooverphonic in Rotterdam

Gisteren trok Hooverphonic samen met de voltallige 18-koppige delegatie naar Rotterdam. De eerste repetitie van de Belgische vertegenwoordigers op het Songfestival staat vandaag gepland. Wim Dehandschutter van Het Nieuwsblad stelde de delegatie al voor.

De band zelf hoeven we uiteraard niet meer voor te stellen. Behalve The Magnificent Three (Geike Arnaert, Alex Callier en Raymond Geerts) is er nog de vaste drummer van de groep. Arnout Hellofs drumt niet alleen al tien jaar bij de groep, hij geeft ook al twaalf jaar drumles aan de PXL Music-hogeschool in Hasselt. Het is in zijn studio dat de drums voor The Wrong Place opgenomen zijn. In Rotterdam zal hij mee op het podium staan om live backing vocals te zingen.

Achtergrondzang

Behalve Hellofs gaan er nog twee mensen mee voor de achtergrondzang. Er is Monique Harcum, die voor Sennek in 2018 al backings deed. Zij zou normaal niet meegaan maar vervangt de geblesseerde zangeres die normaal op het podium zou staan. Wie ook meegaat maar buiten beeld zal zingen, is Stef Caers. De reden daarvoor heeft met de nog geheime act te maken. Hij is ook de stemcoach van Geike en deed in 2018 eveneens al achtergrondzang op het Songfestival in Lissabon. Stef is zelf actief als de artiest Gustaph en is lid van de groep Hercules & Love Affair.

Delegatiehoofd en manager

Wie uiteraard niet mag ontbreken, is het delegatiehoofd, Birgit Simal. Ze is tv-producer bij VRT en projectleider van de Belgische Songfestivaldeelname. Negen maanden op voorhand al is ze daar mee bezig. Birgit is verantwoordelijk voor de coördinatie van het budget, de praktische dingen en het organiseren van brainstorms over de act, de planning van de repetities, het hotel in Rotterdam en de juiste documenten bij de organisatie indienen. Zij is de link tussen de organisatie in Nederland en Hooverphonic en VRT.

Ann Bosmans is al meer dan tien jaar de manager van de groep, dus zij moet er zeker bij zijn. Er is ook een verantwoordelijke voor de contacten met de pers, die is Ines De Greef, zij werkt bij de platenmaatschappij van Hooverphonic.

De act

Voor wat op het podium gebeurt, gaan twee ervaren rotten mee. Uiteraard is er Hans Pannecoucke, die samen met lichtontwerper Ignace D’Haese bepaalt hoe alles in beeld komt. Pannecoucke is geen vreemde op het Songfestival, hij regisseerde al onder meer de acts van Laura Tesoro, The Common Linnets en de recentste winnaar Duncan Laurence. Hij was ook al verantwoordelijk voor concerten van Hooverphonic, Peter Maffay, Niels Destadsbader en Zwangere Guy en Tomorrowland. D’Haese zorgde mee voor de visuele kant van de act van The Common Linnets en liet bij Duncan Laurence de befaamde lichtbal uit het dak tot boven de piano neerdalen, een bal waar toen zoveel over te doen was.

Styling en commentaar

Ook voor de styling zijn grote namen mee. Tom Eerebout zorgde voor de styling in de videoclip van The Wrong Place en kleedde al Kylie Minogue en Lady Gaga, die laatste bij de inauguratie van Amerikaans president Joe Biden afgelopen januari. Hollywood Reporter noemde hem de meest gezaghebbende stylist. Vasko Todorof moet ervoor zorgen dat het haar van Geike er piekfijn uitziet en doet ook haar make-up, net zoals hij dat al deed bij Joe Cocker, Patricia Kaas en Bryan Ferry.

Voor het tv-commentaar zorgt sinds jaar en dag Peter Van de Veire, die live vanuit Ahoy commentaar zal leveren. Els Germonpré is muziekcoördinator van Eén en bereidt Peter voor op zijn job. Die andere belangrijke muziekcommentator van Eén is Gerrit Kerremans, hij reist vanwege quarantaineregels niet mee maar is verantwoordelijk voor de keuze voor Hooverphonic als kandidaat, zoals hij de afgelopen jaren telkens onze kandidaat uitkoos.

Documentaire

Tot slot zijn er nog de digitale eindredacteur en de videoreporter Nikolaas Dewilde en Johfrah Lefebvre. Zij maken een documentaire over de groep, die vlak voor de eerste halve finale, waarin Hooverphonic meedoet, uitgezonden zal worden. Daar zijn ze al maanden mee bezig. Wanneer je op de sociale media van Eén iets ziet passeren, is dat hun werk vanuit Rotterdam.

Advertentie