België

BELGIELISSABON 2018

Dit is de favoriete inzending van Sennek zelf

Als je deze dagen rondkijkt op social media, zie je de ene poll na de andere. Alle fans hebben een mening over nummers die ze maar al te graag delen, zoals in onze eigen zoektocht via onze Facebookpagina, De Stem van Songfestival.be. Het is dus een goed moment om, tussen haar drukke agenda door, een klein babbeltje te slaan met onze eigen Sennek, over haar favorieten van 2018 én wat ze er zelf allemaal over denkt.

Je opent Facebook, Twitter of Instagram en ziet op elke fansite wel de favorieten staan. De laatste weken voor het echte Eurovisiesongfestival staan traditioneel in het teken van het oplijsten van favorieten in allerlei verschillende categorieën, van favoriete artiest tot knapste vrouwelijke kandidate. Iedereen heeft recht op zijn of haar mening als het aankomt op de nummers van dit jaar. Dat alle fans een favoriet hebben, is ontzettend duidelijk… maar wat met de deelnemende artiesten? Perfect moment om die vraag eens neer te leggen bij onze eigen Sennek.

Inhoud van de tekst

De Franse inzending Madame Monsieur met het nummer Mercy, staat bij onze Sennek bovenaan de ranglijsten.

De tekst van het nummer vind ik fantastisch en raakt me echt, als zangeres ben je hier niet ongevoelig aan.

Natuurlijk is er ook nog de onrechtstreekse connectie die ze heeft met de zangeres van de groep, Emilie Satt. Sennek schreef haar A matter of time samen met Alex Callier, die op zijn beurt samen met Emilie met het nummer Badaboum een hit te pakken had. Verder spreekt de stijl en elegantie van Satt, Sennek ontzettend aan.

Favorietenrol bij fans en deelnemende artiesten

Sennek staat stevig op de vierde plaats bij de bookmakers en ook bij de fans staat ze hoog genoteerd. Ze ontvangt dagelijks hartverwarmende berichtjes, ongelofelijk gedetailleerde tekeningen, en noem maar op. Natuurlijk is ze daar blij mee:

Niets anders dan liefde voor iedereen die me steunt, met me meeleeft en aan me denkt. Dit doet me echt ontzettend veel plezier.

Vorige week raakte ook al bekend dat de kandidaten uit Albanië, Kroatië en het Verenigd Koninkrijk, Sennek bovenaan hun lijstje van favorieten hebben staan. De Russische kandidate Yulia Samoylova zei in een interview met het radiostation Komsomolskaya Pravda het volgende over onze inzending:

Dit is het soort muziek dat ik graag beluister en de videoclip is zo mooi.

Toen we dit aan Sennek vertelden, was ze helemaal in de wolken en had ze deze boodschap voor haar ‘concurrenten’:

Ik sta met mijn mond vol tanden. Mijn droom is om ooit professionele zangeres te worden. Zij doen dit allemaal al en het raakt je wel dat je weet dat ze je nummer kunnen smaken en waarderen, een dikke merci aan iedereen.

Heb jij nog een boodschap voor Sennek? Zet ze in onze comments onderaan en wij zorgen dat ze tot bij haar komen.

Advertentie