België

BELGIE

Dit is de Nederlandstalige coverversie van ‘Amar pelos dois’

Zanger Ivann Vermeer laat er geen gras over groeien: hij pakt nu al uit met zijn eigen Nederlandstalige versie van Amar pelos dois, het lied waarmee Salvador Sobral op 13 mei het Eurovisiesongfestival 2017 mee won. Ivann maakte er Tussen de sterren van.

Ivann over zijn nieuwe single: ‘Ik vind het liedje waar Portugal dit jaar het mee gewonnen heeft echt prachtig. Het nummer raakt mij in elke vezel van m’n lijf. Onmiddellijk na Salvador z’n overwinning, ben ik begonnen aan mijn tekst. Waarom? Omdat ik het zonde zou vinden mocht dit muzikale pareltje niet alle aandacht en het respect krijgen dat het verdient. De fraseringen die je kan doen met je stem, maken dit liedje zo bijzonder. Geloof me, het vraagt veel techniek om dit liedje te zingen. Salvador en z’n zus hebben een juweeltje gemaakt.’

Tussen de sterren is geen letterlijke vertaling, de zanger zorgde voor een nieuwe tekst. De Nederlandstalige versie gaat over ‘afscheid nemen’. Ivann nam in het verleden trouwens deel aan Vlaamse voorronde Eurosong, en was als backing vocal te horen en te zien tijdens Eurosong 2014. Het liedje is al te koop via iTunes en je kan het streamen. Beluister hier al en klein stukje:

Geplaatst door Ivann Vermeer op maandag 22 mei 2017

Advertentie