België

BELGIE

Dit weten we over het optreden van Blanche

Er zijn beelden opgedoken van hoe het songfestivaloptreden van onze Blanche er zal uitzien in het International Exhibition Centre, waar nu zondag de repetities starten.

De artiesten uit alle landen komen in de loop van volgend weekend aan, maar in Kiev wordt al enkele weken druk gerepeteerd om de technische finesses van elk optreden op punt te krijgen. Daarvoor worden stand-ins gebruikt: andere mensen staan op het podium en vertolken de songs, terwijl de technici onder meer het camerawerk en de belichting kunnen testen.

Ook City Lights wordt op die manier getest. Het officieel Instagramaccount van de Oekraïense omroep voor het songfestival had een filmpje verspreid waarin het podium in werking te zien is tijdens het optreden van België. Er is nog niets bekend over camerawerk: het zijn beelden opgenomen vanuit de zaal zelf. Dat filmpje werd inmiddels weer offline gehaald, maar hieronder is nog een afbeelding te zien:

Twee danseressen

Verder dook een filmpje op van de Oekraïense omroep waarin de stand-ins zelf te zien zijn. Zo leren we veel bij over de podiumacts van verschillende landen, want de bedoeling is dat de stand-ins identiek de komende songfestivaloptredens nabootsen.

Zweden gaat zoals verwacht voor een herhaling van het optreden uit Melodifestivalen, Salvador uit Portugal én Slavko uit Montenegro staan alleen op het podium, terwijl de Griekse Demi door twee dansers wordt bijgestaan. Ook onze eigen Blanche zal in Kiev worden geflankeerd door twee danseressen op het podium (foto). In het korte Belgische fragment is een choreografie te zien die doet denken aan het live optreden dat onze Belgische vertegenwoordigster vorige week nog gaf in de Waalse The Voice.

Het filmpje is hieronder te bekijken. Het Belgische deel start op 2:55.

play

Advertentie