België

BELGIELISSABON 2018

Sennek op persconferentie: ‘Alex Callier geschikte man om mijn lied mee te schrijven’

Vandaag vond de persconferentie plaats van onze kandidate Sennek. Songfestival.be was aanwezig en houdt je op de hoogte!

Deze ochtend, na een lek, werd het nummer A Matter of Time een dag vroeger dan voorzien uitgebracht voor het grote publiek. Sinds deze middag is ook de videoclip te bekijken. De videoclip is opgenomen in het artdeceaugebouw Residence Palace, waarvoor goedkeuring nodig was van de Regie der Gebouwen.

Voor het nummer is gezocht naar co-writers van LA tot Parijs, uiteindelijk hebben ze bij Alex Calier een geschikte kandidaat gevonden. ‘We wisten vrij snel dat dit een speciale song was, en dan is het ‘kill your darlings’. Maar voor mij was het vrij snel duidelijk, en we hebben met het A&R-team een vrij goede keuze gemaakt’, zei onze zangeres voor dit jaar.

‘Het was een geweldige ervaring om hiervoor te kunnen samenwerken met Alex en Maxime, twee erg getalenteerde artiesten. Om samen van meningen en ideeën te wisselen en tot een compositie te komen waar iedereen trots op is. Het nummer is me echt op het lijf geschreven.’

Gebroken theepot 

Een gebroken theepot van Alex Calier was de aanleiding voor de eerste zin van het nummer. Calier, frontman van Hooverphonic, werkte samen met Laura en Parijse producer Maxime Tribeche aan de song. ‘Het lied beschrijft hoe je schoonheid kan zien in vergankelijkheid, hoe je dat kan vinden in iets waardevols dat stuk gaat,’ vertelt Sennek. Met het nummer wil ze de boodschap meegeven dat door tegenslag en nare ervaringen, mensen kunnen groeien en beseffen dat in de kleine dingen ook veel schoonheid zit. De strijkers die je in A Matter Of Time hoort, zijn degene van het Nationaal orkest van België.

Zelf hoopt ze de mensen te kunnen raken en kippenvel te geven samen met een act waar we nog even geduld voor moeten hebben. Wel weten we dat ze samen werkt met Veronique Branquinho voor de outfitBranquinho is een bekende Belgische mode-ontwerpster uit Antwerpen.

De regie van de videoclip was in handen van Edouard Valette, die eerder al onder andere de regie deed van Loïc Nottets Mud blood. De act die op het podium wordt gebracht, wordt momenteel nog volop uitgewerkt. Sennek werkt samen met regisseur Hans Pannecoucke, lichtverantwoordelijke Ignace D’Haese en choreograaf Yves Ruth. Pannecoucke hielp Nederland in 2014 aan hun tweede plaats en de man regisseerde concerten van Coldplay, Metallica, Faithless, Marco Borsato en Clouseau.

Tijdens de periode van promo-optredens zal onze kandidate ook aanwezig zijn in Tel Aviv, Madrid en Amsterdam om haar plaat live te brengen. Daarnaast zal ze zich ook een volledige maand focussen op haar act en de promo.

A Matter of Time is trouwens opgenomen waar ook Sandra Kim ons winnende nummer J’aime la vie opnam. Toeval?

play

Advertentie