België

BELGIE

Dit wil je weten over Belgische Songfestivalinzending Jérémie

De EBU is in snelheid gepakt door de Belgische omroep RTBF. De gaststad is er nog niet, de eerste kandidaat voor 2022 wel al. We stellen die eerste kandidaat, Jérémie Makiese, al even aan je voor.

Jérémie, 21 jaar, was zoals dat de laatste jaren gaat bij de RTBF-keuze voor het Songfestival deelnemer van The Voice Belgique, zelfs winnaar. Zingen is niet het enige wat hij kan. Op 13-leeftijd ging hij voetballen bij BX Brussels, de ploeg van Anderlechttrainer Vincent Kompany. Nu voetbalt hij nog, als doelman bij Excelsior Virton, een ploeg uit 1B. Jérémie studeerde tot een aantal maanden geleden ook, geologie. Zijn overwinning in The Voice heeft die studies even in de koelkast gestopt, want met een contract bij Universal Music en nu het Songfestival zullen het nog drukke maanden worden voor Jérémie.

Muziekwedstrijden

Met Jérémie, geboren in Antwerpen uit ouders met Congolese roots en nu wonend in Ukkel, stuurt ons land een tweetalige artiest naar het Songfestival. Het is zijn vader die hem op het pad van de muziek gebracht heeft, door Jérémie in te schrijven voor een muziekwedstrijd. Hij zong wel al in de kerk, maar het is die wedstrijd die ervoor gezorgd heeft dat Jérémie zich kort voor zijn twintigste verjaardag inschreef voor The Voice Belgique. Nu komt alweer de volgende wedstrijd aan, de grootste van allemaal, het Eurovisiesongfestival. Voor het lied van Jérémie en zijn debuutsingle is het nog een aantal maanden wachten. We zijn zoals hemzelf heel ongeduldig het ‘finale project’ te zien.

Advertentie