België

BELGIEKIEV 2017

Fanny Gillard leest Belgische jurypunten voor

De douze points du jury belge worden vanavond voorgelezen door Fanny Gillard, radio- en televisiepresentatrice bij de RTBF. Dat werd bevestigd aan onze redactie.

Gillard debuteerde bij een regionale afdeling van Vivacité, de Waalse Radio 2. Al gauw klom ze op tot grotere radiostations, en niet veel later volgde de televisie. In de zomer van vorig jaar was ze bijvoorbeeld nog een van de gezichten van de verslaggeving van de Olympische Zomerspelen op La Deux. Vanavond zal ze dus te zien zijn als spokesperson van de Belgische vakjury.

Bij de andere puntengevers zitten een aantal bekende namen. Verschillende artiesten van vorig jaar keren even terug om de topscore van hun jury bekend te maken. Zo krijgen we vanavond Douwe Bob (Nederland), Iveta Mukuchyan (Armenië), Jüri Pootsmann (Estland) en Nika Kocharov (Georgië) te zien.

Andere bekende gezichten zijn die van Zlata Ognevich (Oekraïne, 2013), Alyona Lanskaya (Wit-Rusland, 2013), Aminata (Letland, 2015), Bo Haldórsson (IJsland, 1995, en ook de vader van Svala van dit jaar) en ex-winnares Katrina Leskanich (van The Waves, Verenigd Koninkrijk, 1997).

Advertentie