België

BELGIEALGEMEENEUROSONG 2023LIVERPOOL 2023VOORRONDES 2023

Gustaph in Liverpool: ‘Waaraan verdien ik al die negatieve commentaar?’

Het zijn drukke dagen voor onze Belgische trots, Gustaph. Dit weekend treedt hij in aanloop naar het Songfestival op in Barcelona en vorige week ging hij de sfeer al even opsnuiven in Liverpool, de stad waar het allemaal zal gebeuren binnen een kleine 50 dagen. De zanger had er een uitgebreid en openhartig gesprek met de plaatselijke krant Liverpool Echo en praatte er over zijn act en de hele ervaring tot nu toe. Hij reageerde ook voor het eerst op de vele negatieve commentaren die hij op sociale media moest slikken na zijn overwinning bij Eurosong.

Het blijft momenteel nog een goed bewaard geheim hoe de definitieve act van Because of You er in Liverpool zal uitzien. Hier en daar lost Gustaph een tipje van de sluier, maar het blijft voor de rest vaag. Ook Liverpool Echo probeerde meer te weten te komen, met een klein beetje succes.

‘Toen we de echte stage voor Liverpool voor het eerst zagen, wisten we meteen dat we iets meer dynamisch moesten creëren. Ik kan nog niet veel zeggen, maar sowieso zal de statische trap (uit Eurosong, nvdr) niet meer gebruikt worden. Er zal veel meer interactie zijn met de visuals en in de performance zelf,’ liet Gustaph alvast optekenen.

Daarnaast hebben we nu gekozen voor drie backing vocals die de performance extra kracht zullen bijzetten. Because of You is eigenlijk geschreven vanuit een gospelperspectief en met die drie stemmen willen we die sfeer creëren,’ besloot de zanger over de act.

‘Wat hebben we verkeerd gedaan, waarom verdienen we deze kritiek?’

De Belgische vertegenwoordiger was bij de Britse krant ook openhartig over alle negatieve kritiek die hij in de nasleep van Eurosong moest slikken, niet in het minst op sociale media.

‘Ik was mij er vooraf van bewust dat een wedstrijd altijd polariserend werkt en dat er altijd mensen niet tevreden zullen zijn als hun favoriet niet wint. Dat vind ik allemaal ok en ik begrijp dat iedereen een eigen smaak en voorkeur heeft. Als mensen echter zwaar beginnen uit te halen op mijn seksuele geaardheid of op hoe ik eruitzie, dan vind ik dat echt niet fair. Soms vraag ik me echt af wat ik verkeerd gedaan heb om zoveel bagger te verdienen?’ aldus Gustaph.

Vertrouwen in eigen gevoel

Hoewel de negatieve commentaar niet fijn is, heeft Gustaph naar eigen zeggen heel snel de focus teruggebracht naar zijn lied, zijn act en zijn performance in Liverpool.

‘Het is tot nu toe geen gemakkelijk parcours geweest, maar het is wel een bewijs van mijn eigen lef en vertrouwen. Ik concentreer mij heel sterk op mijn eigen gevoel. Mijn eigen gevoel volgen, is heel belangrijk voor mij, want uiteindelijk was ik ook allesbehalve de favoriet in de nationale voorronde,’ filosofeert de artiest.

Andere kandidaten ontmoeten en gewoon genieten

Gustaph kijkt reikhalzend uit naar de komende weken. Hij sprak kort al even met de Griekse kandidaat en hij popelt om de andere kandidaten te ontmoeten op de opwarmfeestjes in onder andere Barcelona en Amsterdam.

‘Het belangrijkste voor mij is dat ik mijn boodschap goed kan brengen op het Songfestival en daarnaast gewoon kan genieten van de hele ervaring die het hele liedjesfeest met zich meebrengt,’ rondt onze Belgische hoop af.

Advertentie