België

BELGIEROTTERDAM 2021

Hooverphonic: ‘Meer dan 20 songs om uit te kiezen voor Songfestival 2021’

In tegenstelling tot wat verschillende nieuwsmedia laten verstaan, is het liedje dat de Belgische inzending zal worden voor het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam nog niet gekozen door Hooverphonic. Er zijn wel heel wat kanshebbers.

‘Ondanks de bizarre zomer hebben we onze tijd goed benut‘, liet Alex Callier aan andere media weten. ‘Ik denk dat ik al materiaal heb voor drie nieuwe albums. We zijn nu aan het selecteren. Keuze­stress! Maar de beste liedjes komen wel bovendrijven. Sommige liggen in de lijn van Release Me, andere dan weer niet. Je kent ons: Looking for Stars was heel elektronisch, onze huidige single Summer Sun is retro. Dus het kan nog heel verrassend worden.’ De goede verstaander begrijpt dus dat, in tegenstelling tot wat andere media titelden, dé inzending voor het Songfestival 2021 nog niet gekozen is. Er is, zoals Alex expliciet zegt, zelfs keuzestress bij de drie leden van Hooverphonic!

Beslissing nog niet genomen

Dat bevestigde de manager van de groep aan de redactie van Songfestival.be, zij verwijst nog eens naar de ‘keuzestress’ waar Alex Callier al over sprak. Er zijn ‘meer dan twintig liedjes’ geschreven en ‘uit die nummers zal het nummer voor het Songfestival gaan komen.’ De beslissing is dus nog niet genomen, er is zelfs nog geen vergadering gepland met VRT, die voor het tweede jaar op rij met Hooverphonic mag samenwerken voor het Songfestival, en de platenmaatschappij van de groep.

In de tussentijd kan er nog worden genoten van de lockdown-versie van Release Me.

play

Advertentie