België

BELGIEMALMO 2024

‘Ik ben sprakeloos’: dit zijn reacties fans op Songfestivallied Mustii

Het Songfestivallied van Mustii, Before The Party’s Over, is nu ook officieel uit, nadat het al eerder gelekt was door Tipik, een radiozender van RTBF. Deze morgen kwam het lied samen met de videoclip online op het YouTube-account van Eurovision. We sprokkelden wat reacties van fans op sociale media.

Mustii heeft de harten van vele muziekliefhebbers veroverd met zijn Songfestivallied. Fans hebben niet geaarzeld om hun gedachten en gevoelens online te delen.

Op verschillende sociale mediaplatforms zoals X, Facebook en YouTube zijn de reacties van fans een bonte mix van lof, opwinding, hoop en trots. Zowel uit België zelf, onder andere van een ex-deelnemer, bij onze noorderburen en in het verdere buitenland. Laten we eens kijken naar enkele van deze opmerkingen die de essentie van Mustii’s bijdrage aan het Songfestival vastleggen.

David op YouTube:

Belgium just needs an epic staging and this song will be easily top 10.

Gianni op YouTube:

Wow, what a freaking masterpiece! Top 5 for sure. Congrats Belgium from Italy.

Adele Dal op YouTube:

It’s already an hour I’m in another planet… Love from Armenia.

Stefan op YouTube:

I honestly expected it to be a failed song. But surprisingly, it’s not what I expected, and that’s good. It’s not a mundane, boring or embarrassing song. It really is a song that sounds good and Mustii has a very clear and good voice. It’s not a hugely surprising or unheard of song, but it is a good song and in the sea of ​​songs that are not quite right, this song is welcome. Congratulations Belgium and good luck in May in Malmo!

Jan Greeve op Facebook:

Onze zuiderbuurtjes gaan voor goud! Chapeau, beste inzending sinds Sandra Kim.

Rudi Bagusat op Facebook:

Prachtige inzending. Zelfs het rustige eerste deel kan me bekoren. Maar toegegeven: vanaf de bridge zijt ge dat vergeten en kan je enkel de finale herinneren. En daar zit de magie: Wat een power. Ik vind de muziek ook echt perfect. Bijna een filmisch emotionele soundtrack. (En stiekem het gevoel van: “misschien zit mijn stem wel ergens tussen dat grote koor”. Dat vind ik ook wel leuk ;))

Natuurlijk zijn er ook kritische geluiden, zoals bij elke artistieke presentatie. Sommige fans hebben hun bedenkingen geuit, over de haalbaarheid van de finale bijvoorbeeld. Of ze vinden het lied zelfs saai of zijn teleurgesteld of gewoon minder positief dan anderen. Dat het van de staging af zal hangen, lijkt voor velen duidelijk.

Arne Verstappen op Facebook:

Blij dat iedereen het zo goed vind, ik was na 1 keer beluisteren wat teleurgesteld. Snel nog eens opnieuw beluisteren dus!

Christiane Devarrewaere op Facebook:

Mooi maar niet wauw … zoals de wauw die ik had toen ik de eerste keer Jeremy Makiese hoorde.

Robbert Land op Facebook:

Ja, ik heb het nummer inmiddels via-via ook gehoord. Het heeft veel kwaliteit, maar het is denk ik niet voor iedereen, omdat het duistere liedje langzaam op gang komt en vele fanboys wellicht dan al zijn afgehaakt met het argument dat het ‘boring’ is en de ‘fun’ ontbreekt. Zelf vind ik de opbouw juist heel spannend, zoals een sfeervol boek dat pas op pagina 66 ontluikt, en dan losgaat. Ik denk aan het team de taak om de donkere sfeer van het liedje om te zetten naar mooie beelden.

Christophe Pickaert op Facebook:

Kwalitatieve inzending, maar ben er niet door omvergeblazen. Zoals ik dus al dacht weer geen overwinning in zicht.

Wim Vermeulen op Facebook:

Het is zo saai. Ik stopte na 1 minuut luisteren. Probeer later opnieuw.

Mustii’s deelname aan het Eurovisiesongfestival 2024 heeft ontegenzeggelijk de verwachtingen verhoogd en de passie van fans aangewakkerd. Zijn lied voor België heeft een diepe indruk achtergelaten op een wereldwijd publiek en de online reacties weerspiegelen de opwinding en het optimisme dat heerst in de aanloop naar het evenement.

Advertentie