België

BELGIE

Is dit Belgische kandidaat voor Songfestival 2019?

Vanavond kun je kijken naar de eerste halve finale van het Songfestival 2018 waarin Sennek voor België zal strijden om een ticket te bemachtigen voor de grote finale aanstaande zaterdag om 21.00 uur. Maar voor we het feest laten losbarsten vanavond, blikt Songfestival.be alvast een jaar vooruit.

In 2019 is het opnieuw de beurt aan de Waalse omroep RTBF om een geschikte kandidaat voor ons land te zoeken. Aangezien het een gewoonte is geworden dat RTBF zijn kandidaat kiest via The Voice Belgique (de Waalse variant van The Voice Van Vlaanderen), gingen we op zoek naar mogelijke kanshebbers uit de afgelopen seizoenen.

1. Théophile Renier

De winnaar van de editie van 2017. Podiumvrees is de zanger totaal onbekend. Met zijn rockstem en speelse persoonlijkheid zong hij zich met verschillende softrocknummers vlekkeloos een weg richting finale. Ondanks zijn uitgesproken stem en een genre waar niet iedereen fan van is, is het niet onaangenaam om naar hem te luisteren. Met zijn eerste single, die onlangs uitkwam, laat de zanger zien ook rustigere nummers aan te kunnen. Het zo zomaar een radio hit op MNM kunnen zijn. Op zijn YouTubekanaal vinden we een cover terug van de bekende hit Take Me To Churchorigineel gebracht door Hozier

De eerste single Tu Ne Sais Pas is te beluisteren via Spotify.

play

2. Valentine Brognion  

De ietwat bescheiden Valentine blaasde tijdens haar blind audition de jury omver met een ingetogen versie van wereldhit Roxanne. Later in het seizoen staat de zangeres duidelijk met meer zelfvertrouwen op het podium en laat ze zien dat ze over een interessant stemgeluid beschikt. Tijdens het nummer Spectrum laat ze horen gecontroleerd te kunnen spelen met fantasietjes in haar stem. Hoewel Valentine onzeker begon won ze uiteindelijk de finale van 2018. Met een goede coaching en een sterk popnummer, zou dat wel eens voor een nieuwe City Lights kunnen zorgen! Hier twee links naar optredens: link 1 en link 2.

3. Jeff Danes  

De kandidaat waarvoor dit jaar de tweede plaats was weggelegd. De man, met de rock-en-roll-looks achter de piano wist in een mum van tijd de vier juryleden te overtuigen tijdens zijn blind audition. Ondanks zijn stoere uiterlijk, zong hij vaker doorheen het seizoen prachtige ballades met af en toe een uitschieter. Mocht Jeff volgend jaar aantreden op het Eurovisiesongfestival, lijkt een dramatische ballade met een interessante invalshoek iets voor hem. Hier twee links naar optredens: link 1 en link 2.

4. Sarah Zekhnini

De jonge zangeres startte het seizoen met een cover van You Know That I’m No Good. Hoewel ze rustig begon, ontpopte Sarah zich later in het seizoen tot een echte fuifkoningin. Hoewel de zangeres sneuvelde in aflevering vijftien, laat ze zien dat ze kan zingen en dansen. Zij zou met een interessant, verfrissende popsong en een leuke act wel eens hoog kunnen scoren! Hier twee links naar optredens: link 1 en link 2.

5.  Adrien Binon

Adrien is de vreemde eend in de bijt, die talentshows zoals The Voice nodig hebben om het programma interessant te houden. De jonge kerel heeft een goede zangstem en een eigen unieke stijl, waarmee hij de jury en de kijkers doorheen de shows lang in de ban kan houden. Dit zou op het Songfestivalpodium weleens interessant uitpakken tussen alle ‘dertien in een dozijn’-nummers. Geef de man een mysterieus klinkend nummer en een even mysterieuze act, en hij zou zomaar eens hoog kunnen scoren! De kandidaat waagt zich zelfs aan een cover van Princess (Oscar And The Wolf)Hier twee links naar optredens: link 1 en link 2.

6. Soraya Slimani

Soraya mag zich de popkoningin van het zevende seizoen noemen. De zangeres heeft zowel het uiterlijk als de stem van hedendaags popidool. Op het podium weet ze precies wat ze moet doen om de kijker en jury te entertainen en te verrassen. Ze komt over als een frisse verschijning en kan uithalen met haar stem waarvan je in eerste instantie denkt dat ze het niet zal kunnen volbrengen. Hier twee links naar optredens: link 1 en link 2.

Hebben jullie nog kandidaten gespot die mogelijke kanshebbers zijn? Laat het ons zeker weten in de comments!

Advertentie