België

BELGIE

Is een van deze artiesten Belgische kandidaat voor Songfestival 2022?

Tenzij iemand uit het niets een aankondiging doet, zal België, met dit jaar de Waalse omroep RTBF, op 15 september het eerste deelnemende land zijn om de kandidaat voor het Eurovisiesongfestival bekend te maken. Wie zou het kunnen zijn? Op sociale media worden al talloze namen genoemd, wij speculeren even mee.

RTBF koos sinds 2013 altijd een deelnemer van The Voice Belgique, met Roberto Bellarosa, Loïc Nottet, Blanche en Eliot. Doet de omroep dat dit jaar opnieuw? Dat zou meteen het lijstje potentiële kandidaten aardig verkorten. Zo is er de winnaar van de recentste editie, Jérémie, die te kennen heeft gegeven dat hij graag naar het Songfestival wil. Er is ook de runner-up, de plaats die Loïc bij zijn deelname bezette. Dat was dit jaar Alice Van Eesbeeck. Al kan het ook zijn dat onze inzending voor het Songfestival 2022 de finale van The Voice niet gehaald heeft. Blanche en Eliot werden beiden al veel vroeger uitgeschakeld.

play
play

Andere tactiek

Misschien is het ook helemaal geen kandidaat uit de editie van dit jaar, maar wel de winnares van vorig jaar. Charlotte Foret heet zij, artiestennaam Charles (foto). Ze heeft al een link met het Songfestival, want ze schreef mee aan The Wrong Place van Hooverphonic. Of weerhoudt de 19e plaats in Rotterdam er RTBF net van om haar te kiezen? Het resultaat van Eliot in Tel Aviv was ook al een tegenvaller, dus het zou kunnen dat de Waalse omroep een andere tactiek hanteert. Bijvoorbeeld in navolging van de VRT een bekende Waalse artiest sturen. Daarvoor hoeven we niet eens de The Voice-studio uit. In de jury daar zit ene Typh Barrow, door de pers de Belgische Adele of Amy Winehouse genoemd. Ook Henri PFR is een jurylid, een dj en componist wel dus daar moet dan nog een zanger(es) bij.

play

Stuntnaam

Alice on the Roof bijvoorbeeld. In Vlaanderen weinig bekend en komt ook uit de The Voice Belgique-stal, maar is ondertussen al jarenlang bezig. ondanks dat ze nog maar 26 is. Haar artiestennaam is een Engelse vertaling van haar familienaam Dutoit. Ook in Wallonië bekend is 21st Century Boy Mustii, de artiestennaam van Brussels acteur en zanger Thomas Mustin. Of wie weet kan RTBF net zoals VRT uitpakken met een stunt en een internationaal bekende naam sturen. Dan komen uiteraard Angèle en Stromae in beeld. Die laatste zou in Dubai een nieuw album opgenomen hebben en waarom niet meteen met een single daaruit een comeback maken op het Songfestival? Het schijnt dat een comeback in de mode is.

play
play

Advertentie