België

BELGIE

Jérémie Makiese zingt ‘Miss You’ voor België op Songfestival 2022

Eindelijk weten we hoe de Belgische Songfestivalinzending van 2022 klinkt. Onze kandidaat Jérémie Makiese stelde zijn nummer Miss You deze ochtend voor tijdens het ochtendprogramma 8/9 op VivaCité, de Franstalige tegenhanger van Radio 2. Tegelijk ging de officiële videoclip in première op YouTube.

Na Hooverphonic met The Wrong Place is het nu tijd voor Jérémie Makiese met het door hem zelf geschreven en gecomponeerde lied Miss You. De winnaar van The Voice Belgique, die ook doelman is bij 1B-ploeg Excelsior Virton, maakte de fans al enige tijd nieuwsgierig via sociale media. Nu stelt hij met trots zijn song voor.

Beluister hier het liedje van België:

play

Een live-versie van zijn nummer moeten we niet onmiddellijk verwachten. Daar pakt de jonge Belg pas mee uit op Eurovision in Concert, 9 april in Amsterdam.

Céliné Dion

Het lied van Makiese is een mix van pop, klassiek, hiphop en soul. Dit zegt de jongeman er zelf over: ‘Deze mengeling bewijst dat je alle stijlen op een harmonische manier kunt samenbrengen en tot een eenheid vormen. Ook dat is Belgisch, en het beantwoordt totaal aan wat ik ben!’ Voor het creëren van zijn nummer, kreeg hij hulp van enkele co-auteurs en mede-componisten.

Manon Romiti en Silvio Lisbonne zijn twee liedjesschrijvers (tekst en muziek) die ook Bel AIR hebben opgericht, een team van schrijvers, componisten en producers dat de jongste jaren aan de basis ligt van het succes van verschillende artiesten. Waaronder Céline Dion (drie nummers op haar laatste album), Barbara Pravi én Amir. Ze werkten zelfs mee aan zijn Songfestivalhit uit 2016, J’ai cherché.

Europees-Afrikaanse popmuziek

Dan is er nog Mike Bangerz. Met zijn producties slaat hij een brug tussen de Afrikaanse en de Europese muziekscène en hij werkte intussen zowel met gevestigde waarden als Youssou N’Dour, Fally Ipupa en PLK als met aanstormende talenten zoals Poupie. Zo werd onze inzending een samenwerking tussen drie professionals uit de nieuwe Europees-Afrikaanse popmuziek

Minder voetbal

Naast het zingen heeft Jérémie nog een andere passie: voetballen. Al zal die sport op een lager pitje te komen staan. ‘Aangezien mijn liefde voor het voetbal even sterk is als mijn liefde voor het zingen, is het wat moeilijk, maar ik besef dat ik iets verlies om iets te winnen, zoals ik het ook in mijn song uitdruk’, zegt de zanger daarover.

Miss You gaat over een emotionele toestand in verband met een breuk, van welke aard ook, die nodig is om een bladzijde om te draaien en opnieuw te starten. Ik neem nu wat aftstand van het voetbal, maar alleen om het daarna met des te hartstocht weer op te nemen. Ook de lockdown was een breuk van onze vrijheid, maar hij was nodig om iets beters te bereiken. Of een breuk nu van sociale, sentimentele of zelfs professionele aard is, ze is vaak hard, maar je moet erdoor om vooruit te geraken. Het komt erop aan ze te aanvaarden. Ik wil dat mijn lied een band smeedt tussen de mensen. Onder al degene die naar Miss You zullen luisteren is er misschien één iemand die zich in mijn woorden zal herkennen en dan zal zeggen: Ja, oké, ik kom daar doorheen en ik zal er grootser uit komen. Ook als mijn lied maar dit effect heeft voor één enkele persoon, dan heb ik alles gewonnen.’

Advertentie