België

BELGIE

Laura Groeseneken heeft Songfestivalliedje zelf geschreven en gecomponeerd

Onze Belgische kandidate voor het komende Songfestival in Lissabon heeft in een interview met Belgische fanclub OGAE Belgium enkele details verklapt over haar liedje. Het nummer is er en Groeseneken werkt nu volop aan het verdere creatieve proces. Ze heeft ook al een outfit gekozen.

‘Mijn liedje is een tikkeltje mysterieus‘, begint Laura Groeseneken. ‘Het is een popsong, maar ik zou het toch niet een bepaald hokje durven steken. Het is geen lied dat speciaal voor het festival is geschreven, want het is moeilijk om zoiets te schrijven en het zijn meestal de buitenbeentjes die winnen.’

Kippenvel krijgen als graadmeter 

Het team van de VRT en Laura hebben de afgelopen maanden hard gewerkt. ‘Op drie maanden tijd heb ik een twintigtal schrijfsessies kunnen doen en er werden ook veel liedjes ingestuurd. Toch is er gekozen voor het liedje van de jonge zangeres zelf. ‘Ik wilde een liedje hebben waar ik verliefd op kon worden en dat me kippenvel gaf, dat was de graadmeter’, zegt Laura over die keuze.

Laura verklapte niets over de bekendmaking van het liedje. Daar is dus nog steeds niet over geweten. Ze kon wel al iets zeggen over haar outfit die ze zal dragen op het podium in Lissabon. De jurk (of broek én jurkje?) komt van een bekende Belgische ontwerper. Ook dat gaat volgens de artieste iets speciaals worden.

Advertentie