België

BELGIE

Laura Groeseneken kiest officieel Sennek als artiestennaam voor Lissabon

Zeg niet langer gewoon Laura tegen onze Songfestivalkandidate van 2018. De zangeres en de openbare omroep hebben namelijk bekend gemaakt dat Laura Groeseneken onder haar artiestenaam Sennek zal zingen in Portugal. ‘Omdat ik zo nauw betrokken ben bij alle keuzes tijdens dit Eurovisie-traject, was het een logische keuze om met mijn eigen artiestennaam dit avontuur aan te gaan’, zegt de artieste in een reactie.

Dat Laura kiest voor haar eigen artiestennaam is geen grote verrassing, ze zingt al een tijdje onder die naam. ‘Ik maak al een hele tijd muziek onder de artiestennaam Sennek, die ik koos omdat hij een tikkeltje mysterieus klinkt. En de naam heeft ook een persoonlijke toets: hij komt van mijn achternaam Groeseneken. Heel leuk dat ik nu ook onder deze naam naar Lissabon trek. Omdat ik zo nauw betrokken ben bij alle keuzes was het een logische keuze om met mijn eigen artiestennaam dit avontuur aan te gaan.’

Het nieuws komt er op de dag dat België ingeloot werd in de eerste halve finale. ‘Ik had geen voorkeur, maar denk dat het een mooie plek is. Ik heb een song, een artiestennaam en nu ook een plek in de halve finale. De puzzelstukjes beginnen stilaan in elkaar te vallen. Heel spannend!’, zegt Sennek. Er werd ook nu niets gezegd over de bekendmaking van het lied.

 

Advertentie