België

BELGIEEX-DEELNEMERS

Luka heeft debuutsingle uit: ‘Heb ambitie om naar Songfestival te gaan’

Luka Cruysberghs is klaar om zonder Hooverphonic de hitlijsten te veroveren. De zangeres die in 2020 voor ons land op het Songfestival had moeten zingen, en dat eigenlijk ook van plan was in 2021, brengt trots haar allereerste solosingle uit. Met Not Too Late trekt ze volledig de kaart van de dansbare popmuziek. Met die liedjes heeft ze nog veel plannen, deelnemen aan, jawel, het Eurovisiesongfestival bijvoorbeeld. Alex Callier zal het geweten hebben.

Er is veel over gezegd en geschreven: hoe jonge zangeres Luka Cruysberghs via een Zoom-call, vlak voor de mediabekendmaking dan nog, te weten kwam dat Hooverphonic niet meer zou verdergaan met haar. Nee, ‘iconische’ frontvrouw Geike Arnaert nam het roer opnieuw over. Het album met daarop de stem van Luka kwam er niet en The Voice-winnares zou ook niet schitteren op het Songfestival 2021 in Rotterdam. Vorig jaar stond ze klaar om Release Me te zingen voor ons land, maar de coronacrisis besliste daar anders over.

Nooit rancuneus 

Na de verrassende plannen van Alex Callier en Raymond Geerts werd het stil rond Luka. Ze likte haar wonden, maar reageerde op sociale media en tegen de pers nooit rancuneus tegenover haar ex-collega’s. In plaats daarvan trok ze zich terug om aan eigen muziek te werken. Het moment voor Luka om helemaal haar eigen ding te doen, was aangebroken.

Haar eerste worp heet Not Too Late, de single die je sinds vandaag kan beluisteren. De zangeres brengt geen kopietje van Hooverphonic, maar laat dansbare popmuziek horen met een vleugje melancholie.

play

Humo vroeg wat de ambities zijn van Luka, nu ze klaar is voor de nieuwe fase van haar muzikale carrière. Komt het Songfestival toch weer naar boven! En deze keer geeft het jonge talent haar voormalige mentor Callier toch een subtiele veeg uit de pan.

‘Ik zou heel graag naar het Songfestival gaan! Met de stress zou het voor één keer meevallen: ik hoef het enkel beter te doen dan de 19e plaats.’

Advertentie