België

BELGIE

Mustii ‘beetje depressief’ na zijn eerste repetities in Malmö

In een interview met VRTNWS blikt Mustii terug op zijn twee repetities in de Malmö Arena. Die liepen blijkbaar niet geheel vlekkeloos. ‘Het gaat de goede kant op, maar na mijn eerste repetities voelde ik me depri’, zegt hij tijdens de openingsceremonie.

Onze Belgische kandidaat mocht gisteren als allereerste de ‘Turquoise Carpet’ op. Wegens veiligheidsredenen was de openingsceremonie trouwens heel sober gehouden, weinig grandeur of glamour. Israël was afwezig.

Mustii sprak er met de al aanwezige pers en stond onder andere VRTNWS te woord. Mustii windt er geen doekjes om: de repetities zijn niet perfect verlopen.

‘Na de eerste repetities was ik een beetje gedeprimeerd’, zegt hij, gevolgd door een lachje. ‘Er moesten nog veel zaken aangepast worden, ik was niet tevreden.

Bij de tweede repetitie hebben we gezien dat de productie rekening heeft gehouden met onze opmerkingen. Dat heeft me gerustgesteld, het gaat de goede kant op.’

Uur gebeld met Gustaph

Een panikerende Mustii werd uiteindelijk gerustgesteld door reddende engel Gustaph. Onze Belgische deelnemer in Malmö heeft naar eigen zeggen een uur lang gebeld met zijn voorganger.

‘Gustaph had ook een soort mental breakdown na zijn eerste repetitie. Nu voel ik me zekerder en geniet ik ook meer. Dat is belangrijk. Want hoewel mijn liedje eerder melancholisch is, moet het einde ervan open en licht zijn. Dus is het belangrijk dat ik kan lachen.’

Advertentie