België

BELGIE

Natalia wil naar Eurovisiesongfestival

Ze heeft er lang weigerachtig tegenover gestaan, maar Natalia zegt niet langer meer resoluut ‘nee’ tegen een deelname aan het songfestival. Via een interne selectie en met een goede song, zou ze het doen. Mogelijks krijgt ze concurrentie van Belle Perez, Gene Thomas, De Romeo’s en Ozark Henry. Ook zij tonen interesse.

Volgens het Nieuwsblad wil Natalia graag deelnemen aan de liedjeswedstrijd. ‘Ik heb geen zin om het te moeten opnemen tegen andere Vlaamse artiesten, maar als VRT mij rechtstreeks vraagt om ons land te verdedigen en ik heb een goed nummer, dan zal ik dat heel graag doen. Maar we zien wel wat de toekomst brengt’, zegt de populaire zangeres. Ze werd in 2004 trouwens al tweede in Eurosong, na Xandee.

Juiste moment? 

Deze ‘sollicitatie’ komt misschien wel op het juiste moment, want er komt in 2018 geen selectie van Eurosong. VRT gaat de kandidaat voor 2018 volledig intern selecteren. Niet alleen Natalia is trouwens te vinden voor zo’n rechtstreekse aanduiding. Ook Kate Ryan, Belle Perez, Gene Thomas, Ozark Henry, De Romeo’s en Tom Helsen staan er positief tegenover. Het festival zorgt dan ook weer voor heel wat succes in de hitlijsten én op de radio’s. Zo staat Blanche op één in de Vlaamse Ultratop en kan je ze terug vinden in verschillende internationale hitlijsten.

Het is nu afwachten wat het team bij VRT zal doen met dit nieuws. Het is niet bekend of ze al gesprekken voeren met artiesten en of ze voor een nieuw, onbekend talent willen kiezen.

Advertentie