België

BELGIE

Ook volgend jaar ‘Van Gils & het Songfestival’ op Eén

Voor het derde jaar op rij zendt Eén voor de live-uitzendingen van het Songfestival een korte, rechtstreekse thema-aflevering uit van het praatprogramma Van Gils & Gasten.

De VRT maakte de voorjaarsprogrammatie voor 2018 van Eén bekend, en ook het Eurovisiesongfestival staat in het lijstje met programma’s om naar uit te kijken. Veel informatie over de 63e editie van de wedstrijd is er nog niet terug te vinden op de website van onze openbare omroep. Er wordt wel alvast bevestigd dat presentator Lieven Van Gils ook volgend jaar voor het voorspel mag zorgen op dinsdag-, donderdag- en zaterdagavond, in drie nieuwe episodes van Van Gils & het Songfestival, thema-afleveringen van zijn praatprogramma.

Van Gils & het Songfestival werd vorig jaar voor het eerst uitgezonden en is volgend jaar dus aan zijn derde jaargang toe. Het is de eerste keer dat Eén eenzelfde concept meerdere jaren gebruikt om de uitzendtijd vlak voor de liveshows van het ESF op te vullen. Voorheen waren er telkens andere voorbeschouwende programma’s en specials te zien. Bij de eerste editie, in 2016, ging onderstaand beeld van een juichende Ingeborg na de aankondiging van de finaleplek van Laura Tesoro viraal:

Advertentie