België

BELGIE

Petra over Songfestival: ‘Denk niet dat het me nog lukt’

De Vlaamse krant Het Nieuwsblad is bij zangeres Petra langs geweest, de Oost-Vlaamse die vier keer geprobeerd heeft om naar het Eurovisiesongfestival te gaan. Ze deed dat met de liedjes Ga door (1993), Diep in mijn huid (1999), Wonderland (2006) en de laatste keer in 2014, met Killer Touch. In 2000 was ze in de Waalse voorronde achtergrondzangeres voor Gerlando met zijn lied Rêve. In het interview zegt Petra dat ze niet verwacht het Songfestivalpodium nog te halen.

De zangeres had een job in de modewereld, maar ze heeft bij het modehuis waar ze nu nog even werkt onlangs haar ontslag gekregen. Daardoor bereidt ze nu een muzikale comeback voor. Eind dit jaar zal het namelijk dertig jaar geleden zijn dat ze haar eerste lied uitbracht, Laat je gaan.

Ter gelegenheid daarvan zal ze een compilatieshow brengen met haar bekendste liedjes. Die show kan nu al geboekt worden. Petra is bijvoorbeeld wereldberoemd in Vlaanderen van het lied In een klein stationnetje. Op 11 mei sloot ze nog de eerste Gent Pride af en de reacties op dat optreden waren heel positief, ‘hartverwarmend’.

Nieuwe poging Songfestival? 

De zangeres hoopt ook terug te keren met nieuwe muziek, ‘Elektropop gemengd met disco in de stijl van Goldfrapp, Daft Punk en het vroegere Soft Cell.’ Waagt ze dan nog eens een poging om naar het Songfestival te gaan? ‘Niet als er weer een selectiewedstrijd is. Ik denk niet dat het me nog lukt. Maar als ze mij vragen met het juiste nummer, dan doe ik het.’

play

Advertentie