België

BELGIE

RTBF maakt op 15 september Songfestivaldeelnemer 2022 bekend

Onze Belgische omroep RTBF zal de eerste zijn om met zijn Songfestivaldeelnemer van volgend jaar uit te pakken. Dat verrassende nieuws staat online op de website van Vivacité, de Franstalige tegenhanger van Radio 2. 15 september maken we kennis met de opvolger(s) van Hooverphonic.

Bij de bekendmaking hoort voorlopig geen persconferentie. Naar goede gewoonte zal de deelnemer rond 8.40 uur te gast zijn op Vivacité in het programma Le 8/9, wat ook te volgen is via tv-kanaal La Une. Het gaat voor alle duidelijkheid enkel over de artiest zelf, op een lied is het nog wachten. Opvallend: de Franstalige omroep spreekt over de naam van een ‘persoonlijkheid’ die ze zullen bekendmaken. Het lijkt dus niet om een groep te gaan.

Blijft succesformule overeind? 

RTBF heeft met zangwedstrijd The Voice Belgique zijn officieuze voorronde voor het Eurovisiesongfestival. Kandidaten die een goede beurt maken in het programma, worden later opgevist als Songfestivaldeelnemer. Dat leverde België mooie resultaten op, al stokte de Waalse motor in 2019, met de uitschakeling van Eliot in de halve finales. Naar welke Italiaanse stad het Songfestival in 2022 trekt, weten we nog niet, maar met de Belgische vertegenwoordiger maken we zeer snel kennis.

Advertentie