België

BELGIELISSABON 2018

Sennek ontmoet Waylon bij ‘Van Gils & Gasten’

Sennek en Peter Van de Veire waren te gast in de talkshow van Lieven Van Gils om te praten over het nakende Songfestival in Lissabon. Als verrassing schoof Nederlandse kandidaat Waylon plots mee aan tafel om te praten over zijn tweede deelname. Sennek mocht de uitzending afsluiten met een speciale, ingetogen versie van haar Songfestivalliedje. In de week van het festival zelf zijn onder andere Sandra Kim en Lordi de praatgasten in Van Gils & Gasten.

‘Ik ben ongeveer klaar voor het Songfestival’, zo begon Sennek aan haar interview. In het publiek zaten verschillende IKEA-collega’s om haar te steunen. Lieven Van Gils laat zelfs beelden zien van de laatste werkdag van de zangeres bij de meubelgigant. Tom Dice kwam er speciaal zijn Me and My Guitar nog eens brengen. Sennek vertelde dat Tom haar enkele goede tips gegeven heeft.

‘Niet over Waylon heen walsen’

Waylon en Alexander Rybak zijn de bekendste deelnemers aan het komende Eurovisiesongfestival. De Belgische kandidate gaf toe dat ze die twee als concurrenten ziet. ‘Ik ga niet zeggen dat ik daar zo maar ga over walsen’, zei ze. Als verrassing schoof de Nederlandse deelnemer plots mee aan tafel. ‘Heel veel mensen hebben een mening over het festival, dat het een beetje een rariteitenkabinet is. Maar het is wat je er zelf van maakt. Het is een podium waar je een invulling kan en mag aan geven’, vertelde Waylon. Hij vindt het lied van Sennek een heel mooi liedje dat volgens hem in de top tien hoort. Klik door en bekijk alle fragmenten over het Songfestival.

Zangeres brengt ingetogen versie 

De uitzending werd afgesloten met onze kandidate die een ingetogen versie bracht van A Matter of Time, samen met leden van het Nationaal Orkest van België.

Last night I played an intimate version of A Matter of Time on Belgian TV with my producer Maxime and the lovely ladies of the Belgian National Orchestra ??

Geplaatst door SENNEK op donderdag 26 april 2018

Blanche, Lordi, Sandra Kim en Alex Callier komen langs

Van Gils & Gasten gaat op 8 en 10 mei, dan zijn er de halve finales, de nodige aandacht besteden aan de liedjeswedstrijd. Dinsdag komen zo Tom Helsen, Blanche én Axelle Red langs. Red gaat haar eigen versie van Waterloo zingen. Donderdag is het uitkijken naar de monsters van Lordi en Sandra Kim. De Belgische winnares waagt zich dan aan Non ho l’età van Gigliola Cinquetti.

Muzikant Alex Callier, die meeschreef aan A Matter of Time, komt op zaterdag langs. De bezieler van Hooverphonic krijgt gezelschap van Leuvense burgemeester Louis Tobback en Danira Boukhriss, zij zal onze jurypunten bekend maken.

Ook Radio 2 en MNM dragen hun steentje bij. Lees via deze link het handige overzicht.

Advertentie