België

BELGIEALGEMEEN

Sennek over boycot Songfestival en haar toekomstplannen

Sennek was afgelopen maandag 10 september te gast bij Van Gils en Gasten om te praten over het komende Songfestival in Israël. Eerder kon je al lezen dat verschillende Vlaamse artiesten waaronder Slongs Dievanongs en Helmut Lotti een petitie hebben gestart om het komende Songfestival van 2019 een halt toe te roepen. 

Wanneer Lieven Van Gils vraagt aan Sennek of zij de petitie heeft ondertekent zegt zij resoluut ‘nee’. Laura die afgelopen mei nog op het podium stond in Lissabon vindt boycotten te ver gaan. De zangeres wil liever niet tegen schenen schoppen en zou zich meer vinden in een positief protest.

Politiek getinte uitstap

Naar aanleiding van het Songfestival in Lissabon gaf Sennek samen met andere artiesten een optreden in Tel Aviv. Tijdens de uitzending vertelt ze dat ze met alle aanwezige kandidaten op excursie werden gestuurd naar Jeruzalem. Er werden door de organisatie t-shirts aangeboden met ‘I Love Jerusalem’ als print. Verder gingen ze ook naar De Klaagmuur waar gevraagd werd om een briefje in te steken. Bij beide heeft ze geweigerd deel te nemen omdat ze zich daar niet comfortabel bij voelde.

Tijdens het optreden zelf voelde de zangeres zich ook niet comfortabel. Sennek was niet op de hoogte van het feit dat een minister tijdens de show kwam speechen in het Hebreeuws. Ze heeft toe dat organisatie heel chaotisch was en dat ze liever niet naar Tel Aviv was getrokken.

De toekomst van Sennek

Na het politieke debat over het Songfestival van volgend jaar verklapt Sennek ook iets over haar toekomstplannen. Na Lissabon is zij voor vier maanden naar Parijs getrokken. Ze heeft enkele nummers geschreven en is ze opzoek naar een team en een platenlabel om die muziek uit te brengen.

Sennek, de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival van dit jaar, is naar eigen zeggen "klaar" om fulltime muziek te maken.

Geplaatst door VRT NWS op Maandag 10 september 2018

Het volledige interview kan je hier bekijken.

Advertentie