België

BELGIELISSABON 2018

Sennek scoort in de Ultratop

A Matter of Time van Sennek werd enkele weken terug voorgesteld aan het grote publiek, en met succes. Niet alleen werd het nummer goed onthaald onder Eurovisiefans over de hele wereld, maar ook de Vlamingen lijken achter onze inzending te staan. 

Op 5 maart was het eindelijk zo ver! Na maanden wachten werd ons (on)geduld ingelost en werd A Matter of Time officieel voorgesteld aan het grote publiek tijdens een persconferentie, na een officieus lek de avond voordien. Nog diezelfde week, op 10 maart, kwam A Matter of Time binnen op de 33ste plaats in de Ultratop 50. Wanneer we een week later kijken zien we een mooie stijging van maar liefst zeven plaatsen. In haar derde week zien we Sennek stijgen naar plaats 19!

Als we kijken naar de Vlaamse radiostations kunnen we zien dat het nummer daar ook de nodige aandacht krijgt. Qua airplay doen enkel twee andere nummers het iets beter, wat logisch is gezien deze nummers al een langere hitnotering genieten. Naar aanloop van de eerste halve finale op 8 mei zal A Matter of Time blijven gedraaid worden wat ook de verkoop- en streamingcijfers ten goede komt.

Wanneer we de Belgische inzendingen voor het Songfestival bekijken vanaf 2015 zien we dat Loïc Nottet en Blanche beiden een hogere binnenkomst hadden, respectievelijk een eerste en en zestiende plaats. In het geval van Rhythm Inside kwam het lied wel pas na het Songfestival binnen in de Ultratop 50, en meteen bovenaan. Laura Tesoro kwam twee jaar geleden binnen op 41 en piekte op de tweede plaats in de top 50.

Advertentie