België

BELGIELIVERPOOL 2023

Songfestival 2023: Gustaph krijgt goud voor ‘Because of You’

Gustaph, onze Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival dit jaar, trad vandaag op in Eurovision Village in Liverpool. Hij bracht er twee liedjes, waaronder Because of You, waarmee hij donderdag een plaats in de finale probeert te veroveren. Of het goud wordt, moet nog blijken. Voor nu ontving hij alvast een gouden plaat.

Een gouden plaat betekent in België dat een artiest van een lied 10.000 exemplaren verkocht heeft en dat het drie miljoen keer gestreamd werd. Uiteraard was Gustaph overdonderd. ‘Dit is geweldig. Ik kan alleen maar België bedanken! Het is echt fantastisch om te voelen dat het nummer en de boodschap ervan omarmd worden. Dit vind ik echt geweldig. Amai, ik word emotioneel. Ik moet bij dit soort dingen altijd huilen.’

A capella

Bij het optreden doken technische problemen op. De muziek wilde niet beginnen spelen, dus Gustaph besloot het publiek wat bezig te houden. Toen het bleef duren, begon hij het lied a capella samen met zijn achtergrondzangeressen. Dat geeft alvast vertrouwen voor donderdag, te weten dat Gustaph met iedere situatie om kan op het podium.

Bekijk hieronder het optreden van Gustaph in Eurovision Village.

Advertentie