België

BELGIELISSABON 2018

Terugblik: dit was het jaar van Sennek

We gaan bijna naar een nieuw jaar maar voor we onze feesthoedjes en toeters bovenhalen, kijken we nog eens samen met jullie terug naar een paar hoogtepunten uit dit Songfestivalseizoen. Doorheen deze week zetten we een paar leuke, grappige en soms ook minder fijne momenten nog een keer op een rijtje.  

Het eerste overzicht gaan we volledig besteden aan Sennek. Van de bekendmaking tot het emotionele gesprek dat ze had met onze redacteur Jasper, alles nemen we mee.

De bekendmaking

Op 29 september kreeg Lieven Van Gils de eer om de kandidaat voor 2018 voor te stellen in zijn programma Van Gils & Gasten. Laura Groeseneken, werd unaniem door VRT gekozen om ons land te vertegenwoordigen in Lissabon. Jonge frisse dame uit Leuven met ervaring bij Ozark Henry en niet te vegeten visual merchandiser bij IKEA. Ze bracht die avond een Engelstalige versie van het winnend nummer uit 2017.

Ons eerste interview

Op de MIA’s van dit jaar had onze redacteur Philip het genoegen Sennek aan de tand te voelen over wat er allemaal te gebeuren stond.

Hier is het nummer

We moesten wachten tot 6 maart maar toen was het eindelijk zover! De dag van release van het nummer was aangebroken en wij zaten op de eerste rij.

Promotietour

Zoals elk jaar zijn er momenten waarop de deelnemers hun liedjes voorstellen op verschillende ‘preparties’, ook Sennek deed er een paar aan. De reacties van de fans waren niet altijd even mals maar dat kon haar niet stoppen om telkens weer het beste van zichzelf te geven.

TEL AVIV

MADRID

AMSTERDAM

Akoestische versie om van te smullen

Bij radiozender MNM ging Sennek, alvorens ze vertrok naar Lissabon, haar nummer akoestisch brengen met strijkers, prachtig!

Tijd om te vertrekken naar Lissabon

28 april stonden we klaar om Sennek en Peter uit te zwaaien richting Lissabon. Dat ze een alarm lieten afgaan, kon de pret niet bederven.

Repetities, blauwe lopers en persconferenties

Wat is een Eurovisiesongfestival zonder repetities, een rode loper (die in dit geval blauw was) en de nodige persvoorstellingen? De jurk kwam eindelijk in beeld en alles kreeg vorm naarmate de avond dichterbij kwam. Dit waren dé momenten van België.

Het is zover!

8 mei is het dan eindelijk zover. Nu is het voor echt, ze is er klaar voor!

Uitgeschakeld

Het mocht niet zijn… België staat niet in de finale en het festival zit erop voor de Belgische delegatie. Zwaar aangeslagen verlaten ze de greenroom. Jasper sprak de dag nadien al met Sennek en het werd een eerlijk, oprecht en emotioneel interview.

Blijven supporteren

Outfit in het modemuseum

Op 18 mei maakte Sennek nog heugelijk nieuws bekend.

Nominatie Zomerhit 2018

Plannen voor de toekomst?

Ondertussen heeft Laura de keuze gemaakt zich fulltime bezig te houden met muziek en werkt niet meer voor IKEA. Parijs is the place to be voor Sennek om nummers te schrijven zoals we kunnen zien op haar sociale media. Wij van Songfestival.be hebben heel graag samengewerkt met deze getalenteerde dame, altijd tijd voor een praatje en een lach. Kortom een dame met klasse waar we in de toekomst hopelijk nog veel van gaan horen!

Sennek, de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival van dit jaar, is naar eigen zeggen "klaar" om fulltime muziek te maken.

Geplaatst door VRT NWS op Maandag 10 september 2018

Geplaatst door SENNEK op Woensdag 5 december 2018

Advertentie