België

BELGIE

Voorzichtige start voor ‘Before the Party’s Over’ in Belgische hitlijsten

Before the Party’s Over, de Belgische inzending voor het Songfestival 2024, kent een voorzichtige start in de Vlaamse en Waalse Ultratop 50.

In Vlaanderen komt de song van Mustii als nieuwkomer binnen op nummer 39 in de lijst. In Franstalig België is er vooralsnog geen notering voor het lied.

Vergelijking met Miss You

Dat hangt nauw samen met eerdere patronen waarbij de grotere populariteit van het Songfestival in Vlaanderen steevast leidt tot groter succes in de hitlijsten. Zo haalde de vorige RTBF-inzending, Miss You van Jérémie Makiese, de top van de Vlaamse Ultratop 50, maar bleef ze in de Waalse steken op nummer drie.

Als we de vergelijking doortrekken, worden de verschillen nog groter. In maart 2022 kwam Miss You meteen op nummer twee binnen in de Vlaamse lijst. De koppositie werd pas na het Songfestival in mei bereikt. Bij de Waalse tegenhanger was de start veel aarzelender, maar werd ook daar pas de piek behaald na afloop van de editie in Turijn. Benieuwd dus wat er nog gaat schuiven voor Mustii’s Before the Party’s Over.

Over Ultratop

Ultratop is de officiële muzieklijst van ons land die voor het Vlaamse en Waalse deel wekelijks op zaterdag aparte top 50-lijsten samenstelt op basis van verkoop, streaming en airplay op radiozenders.

Advertentie