België

BELGIEALGEMEEN

VRT reageert op geruchten comeback Vlaamse voorronde ‘Eurosong’

Volgens weekblad TV Familie zijn er geruchten aan de gang over een mogelijke terugkeer van Eurosong, de Vlaamse Songfestivalvoorronde. De van VTM naar VRT overgestapte Niels Destadsbader zou klaarstaan om in 2023 een nieuwe editie van de preselectie te presenteren. In een reactie aan Songfestival.be laat de openbare omroep weten ‘te willen inzetten op entertainment en ontspanning, maar dat er over de selectie van de VRT-kandidaat voor het Songfestival nog niets concreet bekend te maken valt.’

Wie vorige week TV Familie gelezen heeft, weet het al: bepaalde bronnen zouden aan de redactie verklapt hebben dat de Vlaamse openbare omroep VRT overweegt om de Belgische Songfestivalinzending van 2023 opnieuw te selecteren via Eurosong. De presentator is blijkbaar al gekozen: Niels Destadsbader. Hij ligt sinds kort onder contract bij VRT en zou daar verschillende liveshows gaan presenteren. Destadsbader is momenteel te horen op Radio 2 en zal samen met Siska Schoeters het gezicht zijn van de zes Zomerhit-shows. Dat is voorlopig het enige dat bekendgemaakt is over de plannen met Niels.

Reactie VRT

Maakt de openbare omroep een ommezwaai voor het Songfestival van 2023? In een reactie aan onze redactie bevestigt, noch ontkent VRT.

‘Elke editie bekijken we de beste manier om onze kandidaat voor het Songfestival te selecteren. Dat is zowel al gebeurd via preselecties via een tv-show als via een interne selectie. Het klopt dat we meer willen inzetten op entertainment en ontspanning – dat kwam trouwens naar voren als verzoek uit een grote bevraging bij de Vlaming. Die ontspanning zullen we op verschillende manieren in het schema brengen: denk maar aan Hotel Romantiek dat dit najaar te zien is, of de nieuwe dagelijkse quiz die binnenkort start. Ook muziekshows passen hierin, zo brengen Eén en Radio 2 komende zomer zes Zomerhit-shows van aan de kust. Momenteel kunnen we over de selectie voor onze VRT-kandidaat voor het Songfestival nog niets concreet bekendmaken, maar uiteraard delen we hier later nieuws over’, klinkt het bij de VRT.

Liever geen voorronde

In 2016 werd voorronde Eurosong voor het laatst gebruikt als selectiemethode. Peter Van de Veire, al jarenlang het Songfestivalgezicht van VRT, presenteerde die shows toen. Van de Veire is voorstander om onze Belgische kandidaat te selecteren zonder een voorronde. Volgens TV Familie zou hij na zijn afscheid bij MNM alvast niet terugkeren als presentator van Eurosong 2023.

Advertentie