België

BELGIE

VRT samen met Hooverphonic naar Songfestival 2021

VRT heeft net bekend gemaakt dat de omroep ook in 2021 met Hooverphonic naar het Songfestival gaat. De Vlaamse omroep neemt zo een jaartje de plaats in van de RTBF. Dat laten VRT en de band weten in een persbericht. Volgend jaar moeten ze verplicht met een nieuw nummer aan de bak.

Na overleg tussen de VRT, de Franstalige openbare omroep RTBF en Hooverphonic is de VRT blij om aan te kondigen dat de band volgend jaar België alsnog zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. RTBF vindt het een logische beslissing om Hooverphonic en de VRT deze kans te bieden en schuift zijn deelname een jaartje op tot in 2022.

Olivier Goris, netmanager bij Één, zegt het volgende: ‘De annulering van het Eurovisiesongfestival was een klap voor iedereen, maar ook een begrijpelijke en juiste beslissing. Het toont alleen maar welke uitzonderlijke en moeilijke tijden we beleven. We zijn onze collega’s van RTBF zeer dankbaar dat ze bereid zijn de VRT-inzending volgend jaar te laten doorgaan. Hooverphonic gaat dus voor VRT naar het Eurovisiesongfestival 2021! Zoals gepland, maar dan een jaartje later. Alex, Raymond en Luka zijn zeer enthousiast en wij zijn heel trots dat we een absolute topgroep in betere tijden naar Rotterdam kunnen sturen.’

Ook Hooverphonic heeft er zin in

De leden van Hooverphonic laten weten dat ze ontzettend blij zijn zo snel bevestiging te hebben voor 2021. Ze hebben er nog altijd veel zin in en gaan zich nu volop voorbereiden.

Advertentie