België

BELGIELISSABON 2018

Repetitiedag 1 (29/04) – Nog een beetje werk voor Sennek

Daar is ze dan: Belgische kandidate Sennek mocht voor het eerst repeteren. Ze heeft drie backings mee naar Lissabon; Nina Babet, Stef Caers én Monique Harcum. Ook ons land volgt de trend om ze niet mee op het podium te zetten. Je hoort ze dus alleen maar.

We zien eerst alleen de ogen van Sennek, maar dat camerastandpunt staat nog niet op punt: het komt wat amateuristisch over wanneer steeds meer delen van haar gezicht worden getoond. We zien een heel donker podium, en Sennek draagt een even donkere jurk met doorkijkstofje, waaronder ze nog een broek draagt. Vocaal stelt Sennek niet teleur, ze zingt goed. De zangeres staat trouwens niet op het grote podium, maar op een deel van de catwalk. Ze hebben geprobeerd om iets te laten gebeuren op het podium, maar toch is de inbreng van Hans Pannecoucke niet goed te zien. De eerste repetitie van België was zeker niet slecht, maar de juiste setting en sfeer komen nog niet helemaal over op beeld.

Bij de tweede zangbeurt is er weinig verandering merkbaar, noch in positieve noch in negatieve zin. Het potentiële probleem van het optreden lijkt dat er visueel te weinig interessants gebeurt om de modale kijker drie minuten geboeid te houden, zeker met het opzwepende Tsjechische lied dat na het onze volgt. Al stippen we natuurlijk graag aan dat dit nog maar de allereerste repetitie is: er zijn nog veel optredens en kansen te gaan tot aan de eerste halve finale, en er is dus allesbehalve iets verloren. A Matter of Time en Sennek blijven staan als een huis qua lied en artiest, maar het valt misschien onvoldoende op zoals het nu is.

Bekijk hier enkele fragmenten van die eerste repetitie:

play

Advertentie