Cyprus

CYPRUSKIEV 2017

Hovig Demirjian is eerste kandidaat voor Kiev

Het nieuws was al eerder gelekt en er deden ook al heel wat geruchten de ronde, maar nu pas maakte de omroep van Cyprus het officieel bekend: ze sturen Hovig Demirjian, artiestennaam kortweg Hovig, naar Kiev. Hij zal er een liedje zingen van Thomas G:son. De kandidaat van Cyprus is meteen de allereerste kandidaat voor het 62e Eurovisiesongfestival in Oekraïne.

Hovig Demirjian, een Cypriotische zanger met Armeense roots, is dan toch door omroep CyBC gekozen om Cyprus te vertegenwoordigen. Voor een keer klopten de geruchten dus. Zweedse hitcomponist Thomas G:son zal net als vorig jaar voor het lied van Cyprus zorgen. Dat lied zal pas later bekend worden gemaakt.

Demirjian reageerde via Instagram: ‘Ik zei meteen ‘ja’ toen CyBC me de vraag stelde’, begint hij. ‘Ik ga dag en nacht hard werken om het beste optreden ooit te geven in Kiev. Het is een hele eer voor mij om mijn land te mogen vertegenwoordigen. Wat een spannende verantwoordelijkheid’.

?? #eurovision2017 #teamCY

A post shared by Hovig (@hovigmusic) on

De jongeman werd bekend na zijn deelname aan X-Factor in Griekenland. Hij werd er uiteindelijk zevende. Nadien werkte hij verder aan zijn muzikale carrière en bracht verschillende liedjes uit en nam videoclips op. Hij nam al twee keer deel aan de Cypriotische voorronde voor het songfestival. In 2010 werd hij derde met Goodbye en vijf jaar later bereikte hij met Stone in a River de vierde plaats. Minus One, de kandidaten van vorig jaar, werden in diezelfde selectie tweede.

play
play

Advertentie