Cyprus

CYPRUS

Cyprus kiest in tv-show kandidaat… voor Songfestival 2023

Over 2022 is wat Cyprus betreft nog niks geweten, over 2023 daarentegen wel al. Dit jaar zal de Cypriotische omroep CyBC nog intern kiezen, in 2023 zal dat gebeuren in een tv-show.

Die tv-show zal georganiseerd worden door Panik Records, het label dat recent twee keer de Cypriotische artiest voor het Songfestival geleverd heeft, met name Eleni Foureira en afgelopen jaar nog Elena Tsagrinou. Ook Ivi Adamou (Cyprus 2012) en Demy (Griekenland 2017) zitten ondertussen bij het label.

Goede inzendingen

In een gesprek met het magazine Esquire zegt de CEO van Panik Records over die selectie het volgende:

‘Ik kan zeggen dat wij als Panik gepraat hebben met de Cypriotische omroep en we zullen de vertegenwoordiging van het land op het Eurovisiesongfestival in 2023 overnemen. Gelijk wie de nieuwe talentenshow wint, die we aan het voorbereiden zijn, zal Cyprus vertegenwoordigen op het festival over twee jaar. Ik beschouw dat als een heel grote prijs, die heel goede inzendingen aan zal trekken.’

De laatste keer dat Cyprus een show organiseerde om de artiest te kiezen, was in 2015, toen trok John Karayiannis voor Cyprus naar Wenen.

Advertentie