Cyprus

CYPRUS

Elena Tsagrinou voor Cyprus naar Songfestival 2021

De omroep in Cyprus, CyBC, maakt vandaag bekend dat ze hun vertrouwen voor het Songfestival van 2021 aan de zesentwintigjarige Elena Tsagrinou geven. Met het nummer El Diablo, een lied over het verliefd worden op iemand zo slecht als de duivel, trekt ze in mei naar Rotterdam. Op 24 februari maakt ze haar inzending bekend. 

De kandidaat van dit jaar, Sandro, maakte nogal snel bekend dat hij Cyprus niet zou gaan vertegenwoordigen, volgend jaar in Rotterdam. De Cypriotische omroep moest dus opnieuw op zoek naar een kandidaat. Namen als ex-kandidaten Kalomira, Ivi Adamou en zelfs Eleni Foureira werden allemaal genoemd maar uiteindelijk kiest de omroep voor, een voor ons, nieuwe artiest. In Griekenland en Cyprus is Elena al jaren een van de best verkopende zangeressen.

Mooie carrière 

Wie fan is van de Griekse en Cypriotische muziek zal deze dame ongetwijfeld herkennen. Elena werd geboren in 1994 in Athene en nam veertien jaar later deel aan het programma Ellada Eheis Talento (Greece Got Talent), waar ze de halve finales haalde. Het heeft nog geduurd tot 2013 om door te breken met OtherView, de band waarvan zij leadzangeres was. De band bestond vijf jaar en scoorde hits met nummers als Again en We Are Together. In 2018 ging ze solo en bracht ze het nummer Páme Ap’ Tin Archí (Let’s Go from the Start) uit, geschreven door niemand minder dan Dimitris Kontopoulos.

Behalve zingen vind je deze dame ook terug op de Griekse en Cypriotische tv. Ze begon als coach in het programma Just The 2 of Us en niet veel later mocht ze mee The Voice of Greece presenteren. Sinds oktober 2020 heeft ze op de populaire zender MAD TV haar eigen show K-POP Stars.

Omringd door professionals

Cyprus doet het de laatste jaren best goed op het Songfestival, dus aan interesse van songwriters ontbrak het alleszins niet. Jimmy “Joker” Thornfeldt, Laurell BarkerOxa, en Thomas Stengaard zijn de vier die het nummer hebben geschreven. Jimmy is een Zweedse schrijver die meerdere awards mocht ontvangen voor zijn werk met onder andere Jennifer Lopez en Nicki Minaj. Laurell kreeg bekendheid bij het grote publiek doordat ze in 2019 als eerste vrouw met drie nummers in de finale van een Songfestival stond. Ze schreef mee aan de Britse inzending Bigger Than Us, het Duitse Sister en de Zwitserse inzending, She Got Me. Thomas komt uit Denemarken en is verantwoordelijk voor onder andere Only Teardrops en You Let Me Walk Alone.

Voor de uitwerking van de act is gekozen voor Marvin Dietmann, de man achter de acts van ZOË uit 2016, César Sampson in 2018 maar vooral bekend is door de winnende act van Conchita Wurst in 2014.

Advertentie