Cyprus

CYPRUS

Officieel: Tamta zingt voor Cyprus op Songfestival 2019

Geruchten durven al eens waar te zijn. De omroep van Cyprus is er in geslaagd om Grieks-Georgische zangeres Tamta te strikken voor het Songfestival van volgend jaar. Op het podium in Tel Aviv zal ze Replay zingen. Het is nog niet bekend wanneer we de inzending te horen zullen krijgen.

Alex P., de man achter Fuego, heeft samen met een internationaal team voor Replay gezorgd. Ook al vorig jaar aan boord: Sacha Jean-Baptiste. Zij neemt opnieuw de act op het podium voor haar rekening.

Really pleased and excited to announce our leading artist… #TeamCy

Geplaatst door CYBC: Eurovision Cyprus op Donderdag 20 december 2018

‘Déja vu’

Nu Cyprus in 2019 aan de start komt met een zangeres uit Griekenland, mogen we van een ‘déja vu’ spreken. Eleni Foureira kwam ook al uit dat zonnige buurland. Tamta is een populaire zangeres in Griekenland, Cyprus en Georgië. Ze werd in 2007 derde in de Griekse nationale finale. Twee jaar later zei ze al interesse te hebben om Cyprus te vertegenwoordigen.

Dit jaar al dicht bij deelname 

Ze ondernam pogingen om onder de vlag van Griekenland naar de liedjeswedstrijd af te zakken, maar omroep ERT had daar toen geen oren naar. Dit jaar was ze ook dicht bij een deelname, want het gerucht gaat dat zowel Eleni als Tamta (na het afhaken van Helena Paparizou) gevraagd werden om deel te nemen voor Cyprus. Foureira haalde de deal binnen en werd in Lissabon tweede achter Netta.

Tamta samen op het podium met Mikolas Josef:

play

Advertentie