Cyprus

CYPRUS

Onthulling in Cyprus: Griekse Andromache met ‘Ela’ naar Turijn

Omroep CyBC pakt vandaag uit met zowel de artiest als het nummer voor het Eurovisiesongfestival. Hoewel de naam van de Griekse zangeres Andromache (vroeger met ‘i’ achteraan) al gelekt was, bleef het wachten op de officiële bekendmaking. De inzending, gezongen in zowel het Grieks als het Engels, uit Cyprus heet Ela. Beluister het nummer hieronder.

De officiële clip stond in primeur op de website van de platenmaatschappij van Andromache. Het liedje staat ondertussen ook op YouTube en in ons overzicht met alle liedjes. Of beluister het hieronder:

play

In tegenstelling tot andere jaren werd in Cyprus niks gelost over de plannen voor het 66e Songfestival. Omroep CyBC vatte vandaag de koe bij de horens en presenteerde onmiddellijk de kandidate en haar liedje. Zoals zo vaak zal een Griekse met een platendeal bij Panik Records onder de vlag van het eiland zingen. Zowel de Griekse als de Cypriotische muziekindustrie zijn dan ook zeer nauw met elkaar verbonden.

Duitsland

Kersverse Songfestivalkandidate Andromache – voluit Andromachi Dimitropoulou – werd trouwens geboren in Duitsland. In haar kindertijd verhuisde ze met haar gezin naar Griekenland. In 2015 zou ze, na een passage in The Voice, doorbreken als zangeres.

Advertentie